Összeomlott a kanadai bevándorlási hivatal honlapja

kanada zászló
TORONTO, ON - JULY 25: A Canada flag flies in the wind on Centre Court during Day 1 of the Rogers Cup at the Aviva Centre on July 25, 2016 in Toronto, Ontario, Canada. Vaughn Ridley/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikai elnökválasztás napján annyira megugrott a kanadai bevándorlási hivatal honlapjának látogatottsága, hogy szinte teljesen elérhetetlenné vált. Hírességek is komolyan gondolkodnak a költözésen.
Vágólapra másolva!

Kanada hivatalos, bevándorlással kapcsolatos információkat tartalmazó weboldala több alkalommal is akadozott, vagy elérhetetlenné vált, miután Donald Trump átvette a vezetést az amerikai elnökválasztáson.

Az oldal látogatottsága annyira megugrott, hogy a szerverek nem tudták kiszolgálni az érdeklődőket, így a site többször akadozott, vagy teljesen le is állt.

Idén egyszer már összeomlott, amikor hivatalosan is kihirdették, hogy Trump lesz a republikánusok elnökjelöltje.

Már a szavazás alatt is több amerikai jelezte a közösségi oldalakon, hogy Trump győzelme esetén elköltözik Amerikából.

Sok híresség hasonlóan nyilatkozott: köztük a Breaking Bad színésze, Bryan Cranston, továbbá Barbara Streisand és Stephen King. A horror mestere szeptemberben azt mondta, hogy Trump elnöksége jobban megijesztené, mint bármi más.

Ezzel együtt a Google-ban való keresések száma is nagyot ugrott a "how can I move Canada", azaz "hogyan költözhetek Kanadába", "emigrálás" és hasonló kulcsszavakra.