A Digi március végi megjelenése a mobilszolgáltatói piacon még inkább erősíti majd a versenyt.

Érezhetően erősödött a verseny a magyarországi távközlési piacon az utóbbi időben, mind a mobil-, mind a vezetékes hálózatok esetében – jelentette ki Szabó János, a Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese Budapesten.

A kihívásokra válaszul a Telekom fontosnak tartja a hálózatok fejlesztésének folytatását. A vezetékes piacon ez év végéig 2,7 millió háztartást ér el nagy sávszélességű internettel a szolgáltató, a mobilpiacon a 4G-lefedettség jövő év végére 99 százalékos lesz.

Szabó János szavai szerint a Telekom felkészülten várja az új szolgáltató, a Digi 2017. március végi megjelenését.

A vezérigazgató-helyettes kifejtette, hogy a vezetékes piacon a versenytársak is folyamatosan fejlesztik a hálózatukat, ahol előtérbe került a minőség. Megemlítette, hogy a közelmúltban lezárult kormányzati hálózatfejlesztési tendereken is sokan vettek részt, köztük kisebb lokális cégek is.

A Telekom a tender eredményeként 46 járásban kapott lehetőséget másodpercenként legalább 30 megabites hálózat kiépítésére, ami 110 ezer háztartás elérését jelenti a következő két évben, főleg kistelepüléseken.

Folyik az egyeztetés a netes alapcsomagról

Szabó János a piac szempontjából a tenderek mellett fontosnak nevezte a kormány további intézkedéseit, mint az internetszolgáltatás áfájának csökkentése januártól, valamint a digitális alapcsomag bevezetése. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy annak feltételeiről még folynak az egyeztetések.