November közepén mutatja meg a OnePlus a "3T" néven emlegetett új készülékét, amit még erősebb Snapdragon processzorral vérteznek fel. Sokan úgy sejtik, hogy ez lehet a következő, Google Daydream VR támogatást kapó okostelefon.

A kínai OnePlus november 15-én fogja bemutatni legújabb telefonját, amit különösen azért várnak izgatottan a telefonrajongók, mert a júniusban bemutatott OnePlus 3 tudását és árát tekintve is korrekt telefon lett. A következő készülék neve valószínűleg OnePlus 3T lesz, ez már közel hivatalos a cég teaser posztja alapján.

A cég Twitteren hintette el egy videóban, hogy Qualcomm Snapdragon 821 processzor fog dolgozni az új mobilban, a készülék a OnePlus 3 erősebb variánsa lehet. Hasonló, 2,35 gigahertzes processzor van a Google Pixel készülékében, ami már DayDream-támogatást kapott. Ezért azt pletykálják, hogy akár az új OnePlus is megkaphatja a Google VR-platform támogatást,azaz kompatibilis lehet a Daydream View-val.

A OnePlus társalapítója, Carl Pei azt is kicsacsogta, hogy a 3T a cég AMOLED kijelzőjét kapja, cáfolva ezzel azokat a korábbi híreket, hogy pénzügyi nehézségek miatt LCD-re váltanak. További specifikációkkal kapcsolatban annyit lehet tudni, hogy 8 vagy 6 gigabájt memóriát kap.

Egy 3500-4000 milliamperórás akkumulátor fogja ellátni energiával, és a gyorstöltésre is lesz lehetőség. Android 7.0 Nougat operációs rendszerrel működik majd, erre húzzák rá az OxygenOS kezelőfelület.

A Phonearena szerint 16 megapixeles hátlapi kamerát kaphat, de a rekeszérték javulhat f/1,7-re f/2- re, így a fotók is jobb minőségűek lesznek.

Jó értékeléseket kapott a OnePlus 3Forrás: OnePlus

Mivel júniusban jelent meg a legutóbbi zászlósmobil, ezért sejthető, hogy külsőre a OnePlus 3-hoz hasonló dizájnt kap erősebb specifikációkkal, és nem egy teljesen új csúcsmobil lesz. Tavaly a OnePlus 2 megjelenése és a OnePlusX közt is épp csak pár hónap telt el.

A korábbi pletykák alapján 479 dolláros árcímkével érkezhet, ami 80 dollárral több, mint az előző modell. Ugyan még korai megjósolni, de ezek alapján a következő teljesen új csúcsmobil, a OnePlus 4 már simán 500 dollár fölé kúszhat.