Magyar szoftver lesz tananyag egy spanyol egyetemen

graphisoft archicad
Vágólapra másolva!
Magyar szoftver alapján tanulják a jövőben az épületinformációs modellezést (BIM) a Navarrai Egyetem építészhallgatói, az intézmény és a magyar Graphisoft szoftverfejlesztő cég között született megállapodásnak köszönhetően.
Vágólapra másolva!

A spanyol katolikus magánegyetemen kötelező tananyag lesz Archicad építészeti tervezőszoftver – mondta el Reicher Péter, a Graphisoft magyarországi vezetője.

A BIM technológiát lehetővé tévő Archicad terméket 32 éve fejlesztették ki, és

a világ egyik első modellalapú építészeti tervezőszoftvereként forradalmasította az iparágat.

Mára a világ 108 országban használják, és számtalan egyetemen oktatják – részletezte a szakember, hozzátéve, ez a spanyol egyetem az első, ahol kötelező tárgy lett a szoftverük.

Reicher Péter az eseményen részt vevő spanyol építészeknek beszélt arról is, hogy a bemutatott magyar sportberuházások mindegyikét ennek a szoftvernek a segítségével modellezték tervezőik.

Az eseményen a tervezésért és megvalósulásért felelős magyar építészek ismertették a többi közt a Bozsik-stadion, a Dagály uszoda, a Groupama Aréna, a Pancho Aréna és a Puskás Ferenc Stadion építészeti-tervezési és kivitelezési folyamatait a spanyol szakemberek előtt.