Betiltották a LinkedInt Oroszországban

linkedin
Networking site for professionals LinkedIn has been taken over for a sum of just over 26 billion US dollars by Microsoft corporation. The takeover is the first since the company has been led by CEO Satya Nadella who has changed the companies strategies significantly since 2014. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A személyi adatokról rendelkező új orosz törvény első áldozata a LinkedIn lett, a szolgáltatáshoz való hozzáférést blokkolták Oroszországban. Ez viszont precedenst teremthet, így további amerikai internetes szolgáltatások kerülhetnek terítékre.
Vágólapra másolva!

November 10-én a moszkvai városi bíróság helybenhagyta azt a döntést, miszerint az adattárolásra vonatkozó törvény megsértése miatt blokkolni kell Oroszországban a LinkedIn nevű üzleti közösségi oldalt. Az amerikai kormány aggodalmát fejezte ki a döntéssel kapcsolatban, mivel az olyan precedenst teremt,

mely alapján más Oroszországban működő szolgáltatásokat is blokkolni lehet majd.

A LinkedIn üzleti közösségi oldal az első olyan nagy szolgáltatás, amit az új orosz törvény hatálya alatt tiltanak be az országban. A törvény előírja, hogy az orosz állampolgárok személyes adatait Oroszországban található szervereken tárolják.

Az üzleti oldalt tiltották le elsőként az oroszok Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A LinkedIn után könnyen képbe kerülhetnek más techcégek szolgáltatásai is, így a Facebook, vagy a Twitter, amennyiben nem szállítják át a tárolt adatokat oroszországi szerverekre.

Maria Olson, az oroszországi amerikai nagykövetség szóvivője szerint Washington szorgalmazta az orosz hatóságoknál, hogy állítsák vissza a LinkedInhez való hozzáférést az országban, arra hivatkozva, hogy a tiltás árt a piaci versenynek és az orosz felhasználóknak is.

A kritikusok szerint az új törvény egyben egy támadás a közösségi oldalak ellen egy olyan országban, ahol ennyire korlátozzák az internetet. A LinkedInnek 6 millió regisztrált felhasználója van Oroszországban.