Internetes nagyágyúra tette rá kezét az Oracle

oracle
Oracle
Vágólapra másolva!
Igazi nagyágyút vásárol fel az Oracle, a legnépszerűbb amerikai szolgáltatások által használt Dyn nevű DNS-szolgáltatót. Ezzel több ezer potenciális vállalati ügyfélhez is jut.
Vágólapra másolva!

A vállalati szolgáltatásokat fejlesztő Oracle felvásárolja a Dyn nevű DNS-szolgáltatót, ami a múlt hónapban masszív túlterheléses támadás áldozata volt. Ez a cég szolgáltat doméneket olyan nagy amerikai oldalak számára, mint a Yahoo, a Twitter, a Spotify, az eBay, a PayPal, a CNN hírtelevízió, vagy a The New York Times című napilap.

Az Oracle tervei szerint a Dyn DNS-megoldását saját felhős számítási platformjukban fogják hasznosítani. A két cég nem hozta nyilvánosságra a vételárat, de a találgatások már megindultak. Dan Primack újságíró szerint 600 millió dollárt érhetett az Oracle a DNS-hoszt.

Oracle Forrás: AFP/2014 Getty Images/Justin Sullivan

A DYN infrastruktúrája ellen elképesztő nagyságú elosztásos túlterheléses (DDos) támadást intéztek ismeretlen támadók októberben, amit többféle IoT-eszközzel, és a Mirai botnet segítségével sikerült kivitelezni. A TechCrunch rákérdezett az Oracle-nél, hogy ez befolyásolta-e a vételárat, de a cég nem kívánta kommentálni.

Az Oracle számára sem ismeretlenek a támadások, augusztusban a cég több száz számítógépes rendszerét is meghekkelték.

A Dynnek több mint 3500 ügyfele van, köztük olyan nagyágyúk, mint a Netflix, a Twitter, vagy a CNBC, az Oracle-nek ez pedig több ezer lehetséges vállalati ügyfelet jelent.