Legózásra csábít a BKK

Lego CAF, BKK
Vágólapra másolva!
A fővárosi tömegközlekedés járműveinek legóból történő megépítésére hirdetett pályázatot a Budapesti Közlekedési Központ. A versenyben életkor szerint két kategóriában lehet indulni, az alkotásokról készített fotókat december 5-éig várja a közlekedésszervező társaság. A pályázat meghirdetésével egy időben bemutatták a CAF-villamos méretarányos modelljét is, ami év végéig tekinthető meg a BKK központjában.
Vágólapra másolva!

A CAF-villamos méretarányos mását a 17 éves Gerliczky Bence készítette el, pontos műszaki rajz alapján. A közel 9000 építőelemből álló villamost Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója mutatta be ünnepélyesen a BKK Rumbach Sebestyén utcai irodaházának aulájában.

Gerliczky Bence munkája sokakat inspirálhat hasonló kockajárművek építésére Forrás: BKK / Nyiro Simon

„A budapesti közlekedésről nem lehet érzelemmentesen kommunikálni, ami természetesen jelentheti néha a bosszankodást, ugyanakkor a közösségi közlekedés megszeretését is. Ez utóbbit próbálta az alkotó fiatalember leképezni a makettvillamossal" – mondta a bemutatón Dr. Dabóczi Kálmán.

A BKK vezérigazgatója szerint épp ezért fontos, hogy az ilyen kezdeményezések mellé álljon a közlekedésszervező társaság és hasonló makettek megépítésére inspiráljon.

A 17 éves gimnazista az eredeti műszaki rajzok alapján készítette a legóverziót Forrás: Nyiro Simon / BKK

Éppen ezért a BKK pályázatot hirdet 12 éves kor alattiak és 12 év fölöttiek kategóriájában, azok számára, akik építőkockákból készítik el a főváros közösségi közlekedési eszközeit. A pályázaton csak olyan épített járművekkel, és azokról készített fényképekkel lehet részt venni, amelyek

a fővárosban közlekedő közlekedési eszközök valósághű másai, és amelyek egyedüli és kizárólagos készítője maga a pályázó.

Egy pályázó maximum 3 darab általa épített eszköz fényképével nevezhet, egy járműről minimum egy, maximum 5 darab képet küldhet be az [email protected] e-mail-címre 2016. november 21. és december 5. között.

A beküldött pályaműveket zsűri bírálja el december 12-éig, az 1–12 éves korosztályban az első helyezett 1 darab építőkocka-ajándékcsomagot, a második helyezett 1 darab plüssvillamost, a harmadik helyezett 1 darab BKK-s ajándékcsomagot nyer.

A legó-CAF nemcsak kívülről élethű, belül is teljesen ki van dolgozva Forrás: Nyiro Simon / BKK

A 12 éven felüliek korosztályában az első helyezett 1 darab CAF-makettet, a második helyezett 1 darab plüssvillamost, a harmadik helyezett 1 darab BKK-s ajándékcsomagot nyer.

A pályázatról a BKK honlapján, a részletes szabályzatról ezen a linken lehet olvasni, minden további információ pedig az [email protected] e-mail-címen kérhető.