Vágólapra másolva!
A "neurális karaoke" nevű program bármilyen digitális fotót kielemez, majd arról dalt ír. Ezután pedig kellemes robothangon el is énekli az elkészült művet.
Vágólapra másolva!

A Torontói Egyetem kutatóinak programját először egy karácsonyi fotóval tesztelték, amin feldíszített karácsonyfa szerepelt, alatta a becsomagolt ajándékokkal. A neurális karaoke először kielemezte a kép tartalmát: felismerte a fát, a ráaggatott csillagalakú díszeket, az ajándékokat, és azt is megértette, hogy a karácsony ünnepéről van szó.

Ezután ahhoz dalszöveget írt, és a Portal nevű videojáték főgonoszára, GLaDOS-ra emlékeztető módon el is énekelte robothangon.

Ugyan nem ez lesz az a nóta, ami meghódítja a toplistákat, de kétségkívül mosolyt csal az arcunkra. A kutatók később szeretnék, ha több hangszer is megszólalna az elkészült dalokban, és azokat is a kép tartalmához illően választaná ki a program.

A Google MI programja már júliusban megírta első saját dalát, bár ő nem énekelt, hanem zenei alapot készített, teljesen önállóan. A végeredmény egy 90 másodperces zongoradallam lett, amihez idővel dobütem is csatlakozik.