Az Apple drónokkal indul harcba a Google ellen

apple maps
Vágólapra másolva!
Drónrajjal javítana térképszolgáltatásának naprakészségén az Apple, emellett új beltéri térképező funkciók is érkeznek. Elkezdenének komolyan felzárkózni a Google Mapshez.
Vágólapra másolva!

Az Apple szeretne felzárkózni a térképszolgáltatások terén vezetőnek számít Google-höz, ezért drónokat fog bevetni annak érdekében, hogy még frissebb, naprakészebb legyen az Apple Maps - tudta meg a Bloomberg közeli forrásokból.

A cég egy olyan speciális csapatot állított össze, akik drónokat építenek számukra, illetve adatgyűjtő-elemző szakemberek segítségét is kérik. Az önrepülő szerkezetek segítségével gyorsabban tudják majd frissíteni a térképinformációkat, mint a jelenleg használt, kamerákkal és érzékelőkkel felszerelt minifurgonokkal. Az Apple ezeket sem hagyja fejlesztés nélkül, jobb autós navigáción is dolgoznak.

A cég már meg is kapta a Szövetségi Légügyi Hatóságtól (FAA) az ehhez szükséges engedélyeket.

Apple Maps Forrás: [origo]

A drónok az utakon zajló változásokat, az utcákat fogják figyelni, és arról is információt adnak majd, ha egy terület felújítás alatt van, illetve lezárták. Az összegyűjtött adatokkal rögtön frissítik a térképet.

A cég már dolgozik azon is, hogy

az épületek belső tereit fejlettebb technológiával tudják feltérképezni.

Ez akkor vált nyilvánvalóvá, mikor kiderült: nemrég felvásárolták az Indoor.io nevű startupot, 2013-ban pedig a szintén beltéri térképezéssel foglalkozó WiFiSlamet.

A térképek manapság nem csak a felhasználók hétköznapjaiban töltenek be fontos szerepet, de az Apple és a Google számára is egyre sürgetőbb a fejlesztésük, köszönhetően a szaporodó fuvaros appoknak, kereskedelmi appoknak.