Ezek a Budapest 2024 Digitális Ötletpályázat legjobb csapatai

Budapest 2024 Digitális Ötletpályázat, Olimpia, Design Terminál
Vágólapra másolva!
Teljesen belátható stadion, különböző információk beolvasása a városról kiterjesztett valóság segítségével, mesterséges intelligencia, betekintés az olimpiai kulisszatitkokba - többek közt ilyen ötletekkel került be nyolc csapat a Budapest 2024 Digitális Ötletpályázatának legjobbjai közé.
Vágólapra másolva!

A Digitális Ötletpályázat célja, hogy hozzásegítse Budapestet a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezéséhez. A kiválasztott ötletek közt van a RawView, amivel a stadion bármely pontjáról élvezhető a közvetítés, az Olympic Backstage, ami az olimpia kulisszatitkaiba enged betekintést, és az AR City, ami mesterséges intelligenciával mutatja be Budapestet.

A kiválasztott digitális ötletek a fiatalokat is bevonják az Olimpiai Játékok követésébe. A Budapest 2024 és szakmai partnere, a Design Terminál, ösztöndíjat, közösségi irodai elhelyezést és intenzív szakmai mentorálást biztosít a programban részt vevők számára.

A legjobb innovációk a program végén díjat is kapnak.

A pályázat célja, hogy hozzásegítse Budapestet a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezéséhez Fotó: Vargha Miklos

A kiválasztott csapatok:

Smart Stadiums 2024
Kiss Róbert -mérnök, projektmenedzser, Fekete Gábor - IT fejlesztő, Abai Róbert - termékfejlesztő
Céljuk, hogy megvalósítsák az intelligens stadiont: szeretnének létrehozni és kialakítani okos eszközökön keresztül sok ezer látogatót kezelő, mindenki számára kényelmes infrastruktúrát.

#FanZone
dr. Szalai Csaba - projektmenedzser, jogász, Horváth László - értékesítési menedzser
Az olimpián résztvevő sportrajongók élményét egy egyedi digitális és multifunkcionális platformmal fejlesztik.

AR City
Kuzma Orsi - marketing, Etentuk Udeme - szoftverfejlesztő, ötletgazda
Az épített városi környezet elemeit (kirakat, falfelületek, utcaszakasz, kávézó) kiterjesztett valósággal teszik okos eszközre is beolvashatóvá, így információk jelennek meg az adott felületekről. Szeretnék, ha mesterséges intelligencia segítségével az egész város beolvashatóvá válna.

Olympic Backstage Media
Pásztor Péter, Lavro Ferenc, Farkas György
Ismeretterjesztő, szórakoztató rendszert terveznek kiépíteni, amely az olimpia kulisszatitkaira világít rá.

A kiválasztott digitális ötletek a fiatalokat is bevonják az Olimpiai Játékok követésébe Fotó: Vargha Miklos

Tiple
Pető Ferenc-projektmenedzser, szoftverfejlesztő, Daniel- szoftverfejlesztő, Henrik - vezető szoftverfejlesztő, Richárd - kommunikáció, marketing
Céljuk, hogy bebizonyítsák, a pénz nélküli sportfogadás is lehet izgalmas. Egy olyan közösségi platformot biztosítsanak, amit barátainkkal, kollégáinkkal használhatunk ki.

RawView
Ivancsics Bence - projektmenedzser, Petrányi Viktória - PR
Ötletük, hogy a néző minél több részletet láthasson az olimpiai játékokból a RawView segítségével. Ez egy 360 fokos streaming megoldás az okostelefonon, amely belátja a stadiont saroktól sarokig.

C.A.S.
Jobbágy László -fejlesztő
A jelenlegi közvetítéseket, videós anyagokat és statisztikákat eltárolják és újfajta módon adják vissza. A kiterjesztett valóság eszközeivel támogatva, a lehető legtöbb információt nyerik ki a képből.

Budapest4real
Lavro Ferenc, Lavro-Gazdag Olga
A mobileszközökre tervezett applikáció célja, hogy nemcsak az idelátogatóknak, hanem az utazást tervezőknek is idegenvezetőként mutassa be Budapestet és az olimpiát.