A Snapchat ötletével irtaná a kamut a Facebook

internet social media facebook
Nehéz a kamuhírek elleni küzdelem
Vágólapra másolva!
A Snapchathez hasonlóan a Facebook is a megbízható forrásból származó híreket emelné előre a hírfolyamban, így az álhírek jobban hátraszorulnának. A tartalmakat médiapartnerek szállítanák.
Vágólapra másolva!

A Facebook már nem először próbálja átültetni a Snapchat jellemző funkcióit saját szolgáltatásaiba. Jelenleg a csevegőben használt "Discover"-höz hasonló fejlesztésen dolgozhat, ami a médiapartnerek híreit, videóit, tartalmait helyezi előtérbe.

A Business Insider információi szerint a közösségi oldal hírfolyamába kerülhet be a fejlesztés, Collections néven. A közösségi oldal már tárgyal is különböző médiacégekkel

a gondozott tartalmakról, amelyek egyenesen a felhasználó hírfolyamába kerülnek.

Hogy pontosan mikor startolhat élesben a szolgáltatás, még nem tudni.

A Snapchatben lévő funkció naponta frissül új tartalmakkal, ezekben hirdetések is találhatók, legtöbbször videó formátumban. Többek közt a CNN, a National Geographics, a DailyMail, és az MTV is használja.

Nehéz a kamuhírek elleni küzdelem Forrás: AFP/Justin Tallis

A Twitter hasonló funkciója a Moments, amivel a kiválasztott partnerek bizonyos témakörökben jelentethetnek meg tartalmakat, közélettel, sporttal és kultúrával kapcsolatos híreket.

A Facebookot az utóbbi időben sok vád érte a közösségi oldalon terjedő álhírek miatt, amelyek sokak szerint az amerikai elnökválasztás kimenetelét is befolyásolhatták. Úgy tűnik, a közösségi oldal most azzal tenne még egy lépést a visszaszorításuk felé, hogy

a megbízható forrásokból származó anyagokat emeli előtérbe.

A cégnek már amúgyis rengeteg nagy partnere van élő közvetítő platformja, a Facebook Live kapcsán, több mint 140 cég és közéleti személyiséggel szerződött le.

Korábban is próbálkozott hasonló funkcióval a Facebook, ez volt a Trending fül, de ide bekerültek a felkapott kamuhírek is, amik vírusszerűen terjedtek szét a közösségi médiában.