Hamarabb merülnek az új MacBook Prók

2016.12.06. 08:00

Elégedetlenek a felhasználók az Apple új laptopjával, tíz óra helyett jóval kevesebbet bír a MacBook Pro.

Az Apple október végén rántotta le a leplet legújabb, kreatív szakembereket célzó MacBook Pro laptopjáról, amin a hagyományos funkcióbillentyűzetek helyét a Touch Bar nevű kis érintőkijelző vette át. Az eszközt használó korai vásárlók közül sokan arra panaszkodnak a különféle fórumokon, hogy az Apple által ígért 10 óra üzemidő enyhén szólva is túlzás, legfeljebb 7-8 órát tudnak kisajtolni a gépből.

Igaz, érdemes figyelembe venni azt, hogy a készülék annak függvényében merül, hogy mire használja azt a felhasználót, és mennyire erőigényes appokat futtat rajta huzamosabb ideig.

Tim Cook bemutatja az új MacBook PrótForrás: AFP/2016 Getty Images/Stephen Lam

A MacRumor, a Reddit és az Apple support fórumozói közül többen is arról számolnak be, hogy az egésznapos használatot ígérő Apple túlzásokba esett. Az egyik felhasználó a teljesen feltöltött 13 hüvelykes modellt állítása szerint javarészt csak netezésre használta, pusztán a böngésző használata úgy zabálta az energiát, hogy 5-6 óra alatt lemerült a gép.

Ugyan kipróbált többféle energiagazdálkodási módot is, de még így is csak 6-8 órát tudott kisajtolni a gépből.

Egy másik felhasználó arról ír, hogy ő azért nem kímélte a gépet, munkájához több összetettebb programot is futtatott a háttérben, és mindössze két és fél óra alatt lemerült a gép.

Az Apple még nem adott ki hivatalos közleményt a problémával kapcsolatban, de a fórumozók közül többen is az eszköz által használt Radeon chipre gyanakodnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK