Így nézhet ki az új, androidos BlackBerry

blackberry mercury
Ez lehet az utolsó, valódi BB mobil?
Vágólapra másolva!
Egy fizikai QWERTY billentyűzettel felszerelt BlackBerry telefon képe szivárgott ki, minden bizonnyal ez lehet a következő, és egyben utolsó mobil, amit a cég gyárt.
Vágólapra másolva!

A BlackBerry év elején erősítette meg a híresztelést, miszerint nem gyárt többé saját okostelefont. Ezt inkább más partnerekre, elsősorban a TCL-re bízza. A közeljövőben viszont számíthatunk egy mobilra, ami nagy eséllyel már tényleg az utolsó Blackberry telefon lesz.

A Mercury kódnéven emlegetett készülékről most olyan fotók szivárogtak ki, amelyek alapján úgy tűnik, hogy egy fizikai QWERTY billentyűzettel érkezik az eszköz. Hivatalosan megerősített infók még nincsenek, de többen úgy sejtik, hogy egy 2.0 gigahertzes Qualcomm processzort, 3 gigabájt memóriát rejtenek bele, a készülék kijelzője pedig 4,5 hüvelyk lesz, 3:2-es képeraránnyal.

Ez lehet az utolsó, valódi BB mobil? Forrás: Weibo

Mások beszélnek még Snapdragon 821-es chipkészletről is, azok a pletykák viszont egyeznek, hogy hátul egy 18 megapixeles, elöl pedig egy nyolc megapixeles kamerát kaphat.

Ahogy a DTEK50 és DTEK60, már ez is Android operációs rendszert futtat. A Blackberry nem adott ki BB10 rendszerrel hajtott telefont az utóbbi években, és nem is tűnik valószínűnek, hogy visszatérne hozzá. Természetesen itt is nagy hangsúlyt fektethet a cég a biztonsági funkciókra, ahogy a legutóbbi modellek esetében is.

A Blackberry még nem erősítette meg a mobil hivatalos nevét, és azt sem tudni, mikor jelenik meg.