Szuperolcsó Nokia mobilt jelentettek be

nokia butatelefon
Nokia 150
Vágólapra másolva!
Egy hagyományos, olcsó mobilt dob piacra először a HMD Global a Nokia márkanév alatt, durván tízezer forintba kerülhet majd, mire nálunk is megjelenik.
Vágólapra másolva!

A Nokia márka új tulajdonosa, a HMD Global hivatalosan is bejelentette, milyen készülékkel szeretné öregbíteni a brand hírnevét. Korábban már több pletyka felreppent arról, hogy jövőre androidos telefonokat várhatunk, ezzel szemben először nem egy okostelefont kapunk a cégtől. A Nokia 150 leginkább a Microsoft legutolsó Nokia-eszközére, a Nokia 216-ra hasonlít, egy hagyományos telefon.

A mindössze 26 dolláros Nokia 150 egy 2,4 hüvelykes, 240x320 pixel felbontású kijelzőt és VGA- kamerát kapott. Az üzemidőre nem lehet majd panasz:

22 óra beszélgetési időt ígér a cég.

Készenléti idő terén 31 nap várható. A mobilból kiadnak egy Dual SIM verziót is.

A Series 30+ szoftverplatformnak köszönhetően olyan régi kedvenceket lehet rajta játszani, mint a Snake. A készüléket a Foxconn leányvállalata, a FIH gyártja.

Nokia 150 Forrás: HMD

2017 első negyedévétől lehet majd megvásárolni, Európában várhatóan 25-30 eurós árcímkét kap, azaz körülbelül tízezer forintért már a miénk lehet.

Ezt tudja a Nokia 150

Szoftver: Nokia Series 30 +
Méretek: 118x50,2x13,5mm
Súly: 81 gramm aksival
Kijelző: 2,4 hüvelykes QVGA (240x320 pixel felbontás)
Csatlakozás: microUSB, Bluetooth 3.0
Kamera: VGA kamera LED-villanóval
Tárhely: 32 gigabájtig bővíthető microSD-vel
Készenléti idő: 31 nap
Beszélgetési idő: 22 óra

A HMD korábban arról beszélt, hogy androidos telefonokat és táblagépeket terveznek kiadni a márkanév alatt. A HMD vezérigazgatója, Arto Nummela (aki korábban a Microsoftnál és Nokiánál is vezető pozíciót töltött be) nemrég azt mondta az Economic Timesnak adott interjújában, hogy 2017 első felében jelennek meg az új Nokia termékek. Az androidos mobilokat a februári Mobil Világkongresszus előtt viszont nagy eséllyel még nem láthatjuk.