Emodzsi tolmácsot keres egy brit cég

emoji
A sírvanevetős emoji nem mindenhol jelenti ugyanazt
Vágólapra másolva!
Valójában komoly és fontos feladat értelmezni a kis jeleket.
Vágólapra másolva!

Álláshirdetésben keres emodzsi tolmácsot egy londoni fordító cég. Az új munkatársnak az lesz a feladata, hogy havonta jelentést készítsen az emodzsihasználat aktuális trendjeiről, kimutassa, hogy a különböző kultúrákban,

miként értelmezik a kicsiny kommunikációs grafikákat

és javaslatokat tegyen megfelelő fordításra - közölte a Today Translation nevű cég.

Az álláshirdetést a hónap elején tették közzé, azóta már mintegy százan jelentkeztek rá szerte a világból. "Azért akarunk időt és energiát fektetni ebbe, mert hisszük, hogy hogy az emodzsik használata egyre népszerűbbé válik" - magyarázta Jurga Zilinskiene, a cég alapítója és vezetője.

A sírvanevetős emoji nem mindenhol jelenti ugyanazt Forrás: Imaginechina/Stringer - Imaginechina/Stringer

Az örömkönnnyeket hullató arcot ábrázoló emodzsi a nyugati kultúrákban azt jelenti, hogy valaki olyan nevetésben tör ki, hogy elered a könnye. A közel-keleti kultúrákban ugyanakkor ez azt ábrázolja, hogy valaki sír és szomorú.

Japánban például hagyomány, hogy egy tanár

a fehér virág szimbólummal azt ismeri el, hogy diákja jó munkát végzett,

a grafikának ez jelentése más kultúrákban elvész - tette hozza Zilinskiene.

A különféle írásjelek kreatív kombinációjával kialakított, szöveges üzenetben vagy e-mailben érzelmek kifejezésére hivatott hangulatjelek rendszere egyre népszerűbbé válik, és széles körben használják világszerte. Az Oxfordi szótárba és a Merriam-Webster amerikai angol szótárba is bekerült 2015-ban a hangulatjel.

A hivatalos emodzsikat elfogadó és számon tartó Unicode Consortium listája jelenleg majdnem 1800, valamilyen érzelmet kifejező szimbólumot jegyez. A legelső emodzsikat a japán Nippon Telefontársaság bocsátotta ki 1999-ben mobiltelefonokra és kijelzőkre.