Feléledt hamvaiból az egyik nagy torrentoldal

hacker torrent
According to Fortune magazine if companies don’t invest in educating their employees about security risks they pose the largest risk in the organization. Large investments in security often do not account for user error and other effects of human error. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Tulajdonosának letartóztatása után visszatér a KickassTorrents, a férfi egykori társai támasztották fel a torrentoldalt új domén alatt.
Vágólapra másolva!

Az internetes kalózok szomorúan búcsúztatták júliusban a KickassTorrents kalózoldalt, amit a hatóságok lekapcsoltak, miután letartóztatták annak alapítóját, Artyem Vaulint.

A férfi néhány társa viszont feltámasztotta a torrentszájtot, abban bízva, hogy az visszanyerheti egykori látogatottságát. A KickassTorrents új oldala ezen a doménen indult el. Az oldal szervere még küzd a rengeteg látogatóval, így az első pár napban lehetséges, hogy csak egy hibaüzenetet látunk a torrentek helyett.

A régi KickassTorrents Forrás: Origo

Ugyan míg a weboldal külsőleg nagyon hasonlít elődjére, teljesen friss felhasználói adatbázis működik alatta. Az aktív, dedikált feltöltők már most fenn vannak. „Minden nagynevű feltöltőnk visszatért, és folytatják a megosztást úgy, ahogy eddig is tették. A torrentes közösség számíthat a jól ismert, megbízható nevektől származó torrentekre"- közölte a KAT csapata.

A KickassTorrents bezárása után több tüköroldal is felbukkant, de a legtöbb szintén bezárt egy idő után. Voltak viszont olyan kártékony oldalak is, amelyek másolni próbálták a torrentóriást, ám valójában vírusokkal bombázták a felhasználókat.

Az amerikai hatóságok még mindig perben állnak az oldal eredeti üzemeltetőivel, így feltehetően még jó ideig eltarthat, mire az újonnan felállított torrentoldallal is elkezdenek csatározni.