Tulajdonosának letartóztatása után visszatér a KickassTorrents, a férfi egykori társai támasztották fel a torrentoldalt új domén alatt.

Az internetes kalózok szomorúan búcsúztatták júliusban a KickassTorrents kalózoldalt, amit a hatóságok lekapcsoltak, miután letartóztatták annak alapítóját, Artyem Vaulint.

A férfi néhány társa viszont feltámasztotta a torrentszájtot, abban bízva, hogy az visszanyerheti egykori látogatottságát. A KickassTorrents új oldala ezen a doménen indult el. Az oldal szervere még küzd a rengeteg látogatóval, így az első pár napban lehetséges, hogy csak egy hibaüzenetet látunk a torrentek helyett.

A régi KickassTorrentsForrás: Origo

Ugyan míg a weboldal külsőleg nagyon hasonlít elődjére, teljesen friss felhasználói adatbázis működik alatta. Az aktív, dedikált feltöltők már most fenn vannak. „Minden nagynevű feltöltőnk visszatért, és folytatják a megosztást úgy, ahogy eddig is tették. A torrentes közösség számíthat a jól ismert, megbízható nevektől származó torrentekre"- közölte a KAT csapata.

A KickassTorrents bezárása után több tüköroldal is felbukkant, de a legtöbb szintén bezárt egy idő után. Voltak viszont olyan kártékony oldalak is, amelyek másolni próbálták a torrentóriást, ám valójában vírusokkal bombázták a felhasználókat.

Az amerikai hatóságok még mindig perben állnak az oldal eredeti üzemeltetőivel, így feltehetően még jó ideig eltarthat, mire az újonnan felállított torrentoldallal is elkezdenek csatározni.