A berlini terrortámadás alatt tesztelt a Twitter

twitter logo
Hamarosan valaki megvásárolja a Twittert
Vágólapra másolva!
A Twitter a hétfő esti berlini terrortámadás alatt is tesztelte legújabb funkcióját, a rendkívüli hírekről szóló értesítéseket.
Vágólapra másolva!

A kékmadaras mikroblog láthatóan afelé szeretne mozdulni, hogy még hasznosabbá váljon felhasználói számára, és arra gyúr, amiben erős: a valós idejű, azonnali hírekre. A szolgáltatás törekvéseit tükrözi az is, hogy míg a hivatalos Twitter mobilappot a közösségi média kategória alatt találtuk meg sokáig az Apple és a Google digitális áruházaiban, április óta már a Hírek szekcióban fut.

Úgy tűnik, a cég jelenleg az értesítési rendszeren dolgozik. Több, iOS-es készülékről netező felhasználó is észrevette, hogy az app értesítéssel hívja fel figyelmüket akkor, ha rendkívüli hír érkezik. Ez ugyanúgy a telefon kezdőképernyőjén landol, mint az appokból érkező üzenetek, a hír rövid leírásával együtt.

A felhasználó innen egyenesen megnyithatja a gondozott tartalmakat kínáló Twitter Moments szolgáltatást, és azon belül elolvashatja az egész hírt.

Ha valakit zavar a funkció, azt könnyen kikapcsolhatja: a Beállítások közt az Értesítések (Notifications) közt kell kikapcsolni a Push Notificationst, bár ezután más push értesítést sem kapunk az apptól.

A Twitter a berlini támadás közben is élesben tesztelte az újítást, de néhányan már Fidel Castro haláláról is kaptak hírt ilyen módon múlt hónapban.

A Twitter szóvivője a Buzzfeed számára megerősítette, hogy az értesítések egy hosszabbtávú teszt részei. A felhasználók főleg az érdeklődési körüknek megfelelő témákban kaptak üzenetet, sportversenyekről, az amerikai elnökválasztásról, és tévéműsorokról egyaránt.