Jóváírják a berlini roamingot a szolgáltatók

facebook messenger mobil nő válás válókereset telefon férj szomorú
Vágólapra másolva!
A Telekom és a Vodafone úgy döntött, jóváírja a berlini roamingot a hétfő esti terrortámadás hatására. Így aki nem tudná, jól vannak-e a szerettei, vagy segítséget kérne, díjmentesen tud telefonálni.
Vágólapra másolva!

Úgy döntöttek a hazai mobilszolgáltatók, hogy a hétfő este, Berlinben történt merénylet hatására

jóváírják a berlini roamingdíjakat bruttó tízezer forint értékig,

hiszen sokan kezdtek azért telefonálni és SMS-t küldeni, hogy kapcsolatba lépjenek szeretteikkel, vagy segítséget kérjenek.

Ha valaki ekkor telefonált Németországon belül, vagy Magyarországra, esetleg fogadott hívást Németországban, a roaming díját a szolgáltató jóváírja.

Jóváírják a hétfő esti, berlini roamingot Forrás: AFP/Yuri Cortez

"A Berlinben történt terrortámadás idején Németországban tartózkodó ügyfeleink számára a roaming díjakból maximum bruttó 10 000 forintot jóváírunk annak érdekében, hogy ügyfeleink hozzátartozóikkal történő kommunikációját támogassuk.

- írt a Magyar Telekom közleményében.

A Vodafone azt közölte: minden Németországban roamingoló ügyfele bruttó 10 ezer Ft értékhatárig jóváírást kap a 2016. december 19-én 20 órától december 20-án 10 óráig terjedő időszakban bonyolított SMS- és hívásforgalmából.

A jóváírás a Magyarországra és Németországon belülre indított hívásokra, valamint a Németországban fogadott hívásokra vonatkozik, közölte a Vodafone Magyarország kedden.

"2016. december 19-én 20 órától december 20-án 20 óráig jóváírunk minden Németországból indított és ott fogadott hívást bruttó tízezer forint értékig" - írta közleményében a Telenor is. Ezt a szolgáltató utólagos számlajóváírás keretében fogja elszámolni.