Másnaposnak érezhetjük magunkat a Ford ruhájában

hangover suit ford
A szenvedést szimuláló ördögi szerkezet
Vágólapra másolva!
Fejfájást, szédülést, dekoncentrációt szimuláló ruhával kívánja felhívni a figyelmet a Ford a másnapos vezetés veszélyeire.
Vágólapra másolva!

Az ünnepek idején sok ember a szokásosnál többször koccint kollégáival, barátaival és szeretteivel, így ebben az időszakban tetőzik a halálos autóbelesetek száma – ugyanolyan veszélyt jelentve az ittas vezetőkre, mint a többi közlekedőre.

Ennek veszélyeit szeretné érzékeltetni a Hangover Suit (Másnaposság Öltözék), ami egy több mint 17 kilós felszerelés. Egy különleges mellényből, csukló- és bokasúlyokból, valamint egy sapkából, szemüvegből és fejhallgatóból áll.

Ezek segítségével élethűen szimulálja a másnaposság tipikus tüneteit:

a fáradtságot, a szédülést, a lüktető fejfájást és nehéz összpontosítást.

Az öltözékbe fejhallgatót is építettek, hogy viselője a migrén jellegzetes hangélményeit is átélhesse. Ehhez társul egy nehéz headset a szemüveggel, ami szimulálja a szédülést és a vakító fejfájást.

Egy felmérés szerint Európában hat halálos balesetből egy esetben az alkohol is szerepet játszik. A Ford erre a veszélyre kívánta felhívni a figyelmet, amikor a Meyer-Hentschel Intézettől megrendelte az öltözéket.

A szenvedést szimuláló ördögi szerkezet Forrás: Ford

"Az emberek egyre komolyabban veszik, hogy egy buli végén nem autóznak haza ittasan. Másnap reggel viszont sokan már gond nélkül beülnek a volán mögé," - mondta el Jim Graham, a Ford Driving Skills for Life menedzsere. "A felszerelés jól érzékelteti, milyen dekoncentrált lehet egy másnapos ember, és hogy milyen veszélyt jelenthet magára és a többi közlekedőre."

"Sok kutatást végeztünk; egyebek mellett a saját képességeinket is elemeztük egy átivott éjszaka után" - mesélte Gundolf Meyer-Hentschel, a Meyer-Hentschel Intézet vezérigazgatója.