A rádiót is bekebelezné a Facebook

2016.12.22. 08:00

Az élő videók mellett az élő hangközvetítésekre is rááll a Facebook, a rádiókat és a podcasteket is behúzná a közösségi oldalra.

Az idei nagy trend az élő videó volt, a Facebook pedig robog is tovább egy újabb valós idejű formátum felé, bejelentette az Élő Audiót. A szokásos módon eleinte szűkebb körben tesztelik az új funkciót, az csak később indítja el élesben.

A hírfolyamba tehát jöhetnek idővel a könyves felolvasások, interjúk, hírek és podcastek,

első körben olyan partnerek tartalmaival, mint a BBC, az LBC, vagy a Harper Collins könyvkiadó.

Böngészés közben is lehet majd hallgatni az adásokat, androidos telefonokon még be is csukhatjuk majd a Facebookot, hogy más appokat használhassunk, közben a háttérben szól majd az adott Tartalom.

Indulnak az élő hangközvetítésekForrás: Facebook

IOS-en viszont a Facebookon belül kell maradni, egy másik app megnyitásával megszakad a lejátszás - legalábbis ez a helyzet jelenleg a tesztidőszakban. Ahogy az élő videók esetében, audióadás kezdetekor is kapnak majd értesítést a felhasználók.

Az audióra fókuszáló élő tartalom azért is előnyös, mert így a rosszul lefedett, gyenge internetkapcsolattal ellátott területeken is azonnal értesülhetnek a fontos hírekről a felhasználók, nem kell betölteniük egy élő videót.

Továbbá azért jó, mert:

  • A rádióállomások is terjeszthetik műsoraikat a platformon
  • A podcastek új felületen szerezhetnek még több hallgatót maguknak, ez a műfaj amúgyis nagy népszerűségnek örvend most külföldön
  • A szerzők felolvashatnak saját könyveikből, ami személyesebbé teszi az ajánlást
  • A hírességek úgy tarthatnak majd kérdezz-felelek műsorokat, hogy közben nem kell azon aggódniuk, hogyan festenek a képernyőn
  • Igaz ez a hétköznapi felhasználókra is: bármikor beszélhetnek bárkihez, az arcukat ehhez nem kell adniuk

A Facebook úgy tervezi, hogy jövő év elején már mindenki megkapja a funkciót.

A közösségi oldal vágtában állt rá a valós idejű tartalmak fejlesztésére: miután 2015 végén kiadták az élő videókat, elindult a 360 fokos élő videók, valamint a virtuálisvalóságbeli élő közvetítés tesztelése is a hírfolyamban, most pedig úgy tűnik, szeretnék felvirágoztatni a rádiós korszakot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK