Szexuális zaklatással vádolják az Oculus vezetőt

a Facebook virtuális valóság céget vett, Oculus Rift, Oculus VR
An attendee wears an Oculus Rift HD virtual reality head-mounted display at he plays EVE: Valkyrie, a multiplayer virtual reality dogfighting shooter game, at the Intel booth at the 2014 International CES, January 9, 2014 in Las Vegas, Nevada. AFP PHOTO /ROBYN BECK
Vágólapra másolva!
Azt hitte, kiskorút fizet le szexért cserébe, de épp az ügynökök karjaiba szaladt bele.
Vágólapra másolva!

Szúrópróba során tartóztatták le az Oculus VR egyik felsővezetőjét, aki szexért próbált fizetni egy kiskorú lánynak. Dov Katz az Oculus Rift nevű virtuálisvalóság-sisakot fejlesztő cég gépi látásért felelős részlegének igazgatója. Most azzal vádolják, hogy 350 dollárt akart fizetni egy általa 15 évesnek hitt lánynak szexuális szolgáltatásokért, köztük azért is, hogy védekezés nélkül közösüljenek.

A 38 éves Katzot egy fedett nyomozó buktatta le, aki kiskorúnak adta ki magát a neten. A férfi számtalan üzenetet váltott a fiatal lánynak hitt nyomozóval a Backpage nevű oldalon keresztül, sokszor különösen szaftos üzeneteket.

Dov Katz a LinkedIn profilja Forrás: Origo

Végül egy Seattle-ben található hotelbe beszéltek meg személyes találkozót, ahol már várták őt a rendőrök. Ott azzal védte magát, hogy valójában a lányt akarta megvédeni, és ő is rendőröket akart hívni. A férfi azóta lerakta a 125 ezer dolláros óvadékot, így elengedték.

A Facebook 2014-ben vásárolta meg az Oculus Rift VR-sisakot fejlesztő céget 2 milliárd dollárért, a kütyü fejlesztésében pedig meghatározó szerepet tölt be Katz, így az eset meglehetősen kellemetlen a cégre nézve.