Azt hitte, kiskorút fizet le szexért cserébe, de épp az ügynökök karjaiba szaladt bele.

Szúrópróba során tartóztatták le az Oculus VR egyik felsővezetőjét, aki szexért próbált fizetni egy kiskorú lánynak. Dov Katz az Oculus Rift nevű virtuálisvalóság-sisakot fejlesztő cég gépi látásért felelős részlegének igazgatója. Most azzal vádolják, hogy 350 dollárt akart fizetni egy általa 15 évesnek hitt lánynak szexuális szolgáltatásokért, köztük azért is, hogy védekezés nélkül közösüljenek.

A 38 éves Katzot egy fedett nyomozó buktatta le, aki kiskorúnak adta ki magát a neten. A férfi számtalan üzenetet váltott a fiatal lánynak hitt nyomozóval a Backpage nevű oldalon keresztül, sokszor különösen szaftos üzeneteket. 

Dov Katz a LinkedIn profiljaForrás: Origo

Végül egy Seattle-ben található hotelbe beszéltek meg személyes találkozót, ahol már várták őt a rendőrök. Ott azzal védte magát, hogy valójában a lányt akarta megvédeni, és ő is rendőröket akart hívni. A férfi azóta lerakta a 125 ezer dolláros óvadékot, így elengedték.

A Facebook 2014-ben vásárolta meg az Oculus Rift VR-sisakot fejlesztő céget 2 milliárd dollárért, a kütyü fejlesztésében pedig meghatározó szerepet tölt be Katz, így az eset meglehetősen kellemetlen a cégre nézve.