HTC Vive okostelefonról árulkodik egy videó

2017.01.10. 08:46

Egy netre felkerült videó kapcsán többen arról kezdtek pletykálni, hogy a HTC egy virtuális valóságot támogató okostelefont mutathat be nemsokára a Vive márka alatt, ám mint kiderült, egy több mint féléves koncepciódizájnról van szó.

A HTC következő nagy bejelentését január 12-én ejti meg, aminek a „for U", azaz „neked" mottót választotta. A Phandroid csapata szerint a "HTC U Ultra" nevű telefonról lehet majd szó, mások pedig elkezdtek pletykálni egy bizonyos HTC Vive telefonról is, ami támogathatja a cég virtuálisvalóság-technológiáját.

Utóbbi találgatást a legtöbbször hitelesen szivárogtató Evan Blass egyik Twitter-bejegyzése váltotta ki. Blass valójában egy több mint féléves videót tett közzé félrevezető szöveggel: „HTC 2017?" A videó szerint a cég szokatlan formatervekkel kísérletezik, és a végén felbukkan egy Vive logóval ellátott telefon is, ami lehet akár tok is, mintsem önálló készülék.

A videó valójában már 2016 júniusában felkerült a netre, azt a HTC egyik volt dizájnere töltött fel, akinek feladata vizuális koncepciók kitalálása volt.

A dizájnerek sokszor kitalált termékekkel, saját ötletekkel dobják fel szakmai portfóliójukat, másrészt a cég sokkal bizalmasabban kezelné a dolgot, ha egy valóban fogyasztóknak szánt termékről lenne szó.

Igaz ez nem zárja ki azt, hogy a jövőben a HTC gondolkodjon valami hasonlóban, és belépjen a mobil-VR piacára, ami felnövekvőben van. A Google Daydream platformjával egyre több androidos készülék kap majd idén támogatást. A HTC-nek pedig ott van a Viveport M nevű saját mobil VR-platformja, így könnyen lehet, hogy ők is előrukkolnak idén egy kompatibilis hardverrel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK