Ezzel az androidos mobillal tér vissza a Nokia

nokia 6
A Nokia 6 nem tűnik ki különösebben semmivel, egy átlagos középkategóriás telefon a kínai piacra
Vágólapra másolva!
Az egykori óriásnév egy teljesen átlagos középkategóriás telefonnal indítja el az évet – egyelőre csak Kínában. Ez stratégiai szempontból érthető döntés. 
Vágólapra másolva!

Azt eddig is tudni lehetett, hogy a Nokia androidos telefonokkal kíván visszatérni idén, bár eleinte tavaly karácsonyi megjelenésről volt szó. A márkanév tulajdonosa, a HMD Global a CES-en jelentette be a Nokia 6-ot, amin az ígéretekhez híven már Android operációs rendszer fut. Ez az első olyan mobil, amin már az exdolgozók által alapított cég dolgozott.

A Nokia 6 egy középkategóriás mobil lesz,

ami 5,5 hüvelykes, Gorilla Glass üveggel védett full HD felbontású kijelzőt kap. Belül nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 430 processzor hajtja, X6 LTE modemmel, amihez 4 gigabájt memória és 64 gigabájt tárhely társul. Android Nougat verziójú operációs rendszer fut rajta.

A Nokia 6 nem tűnik ki különösebben semmivel, egy átlagos középkategóriás telefon a kínai piacra Forrás: HMD

Hátul egy 16 megapixeles, míg elöl egy nyolc megapixeles kamerát kapnak a felhasználók. A középkategóriában átlagosnak mondható 3000 milliamperórás akkumulátor kerül bele, és ujjlenyomat-olvasót is kap.

A készülék csak Kínában lesz kapható,

250 dolláros (kb. 72 ezer forint) áron.

Úgy tűnik, hogy a cég először biztosra megy: a kínai piac még növekedési szakaszban van, könnyebben érhet el sikereket a visszatérő márka, mint a középkategóriás telefonokkal telített amerikai és európai terepen. Az elhelyezkedés miatt pedig közelebb vannak a gyárak, olcsóbb a logisztika.

A készülék megjelenését 2017 első felében várhatják a kínaiak, többek szerint az áprilisi Mobi Világkongresszus idején esélyes a kínai start.