Az LG bejelentette, hogy egy egyedi, 18:9-es képarányú QHD+ LCD kijelzőt fog kapni idei csúcsmobiljuk. Az LG G6-ot februárban mutatják be.

Az LG már február 26-án, a Mobil Világkongresszus hivatalos startja előtti napon mutathatja be az LG G6-ot, erre utal a koreai cég vezetőjének egy korábbi kijelentése is. A mobilról eddig főleg azt hallhattuk, hogy nem folytatja az LG G5-tel kiszabott irányt, nem lesz moduláris kialakítású.

A cég egy ennél izgalmasabb információval paprikázza fel az érdeklődést: bejelentette 18:9-es képerányú QHD+ (1440x2880 pixel) LCD panelét, és egyben azt is, hogy 5,7 hüvelykes méretben ez kerül az idei csúcsmobilra.

A 18:9-es képarány lehetővé teszi majd, hogy a kijelzőn kényelmesen elférjen akár két ablak is,

ami például az Android 7.0-ás osztott képernyőmódjában lehet különösen hasznos. A felhasználók emellett nagyobb felületen élvezhetik a multimédiás tartalmakat, például videókat.

Az LG Display egyedi QHD+ panele 1440x2880 képpontot jelenít meg 564 képpontos pixelsűrűséggel. Maga a felület mindössze egy milliméter vékony, a kijelző körüli keret pedig szintén rendkívül vékony lesz.

A beépített inTouch nevű technológiának köszönhetően még reszponzívabb érintőkijelzőt ígérnek, azaz gyorsabban reagál majd a készülék az érintésekre. A beépített érintőtehnológiának köszönhetően kevesebb, mint egy milliméter vastag a panel.

A cég elmondása szerint nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy a panel természetes napfényben, kültéren is jól látható legyen, 10 százalékkal élénkebb színeket tesz lehetővé a korábbi kijelzőkkel szemben, ráadásul 30 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt.

Az LG G5 tavaly hivatalosan március 31-én jelent meg, míg a Samsung Galaxy S7 és S7 edge modelljei március 11-én startoltak. Az LG minden bizonnyal szeretné előnyére fordítani azt, hogy a Galaxy S8 megjelenése áprilisra csúszhat idén.

A jelenlegi információk szerint a bemutató után két héttel később, március 10-től kezdik majd árusítani a G6-ot, legalábbis Koreában.