Okosmellszívó nyert díjat a CES-en

2017.01.12. 07:00

Egy olyan melltartó alá csúsztatható okos mellszívó tarolt a CES-en, ami az édesanyák dolgát hivatott megkönnyíteni.

Két díjat is nyert a Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon a Willow okosmellszívója, amihez hasonlót még valóban nem láthattunk ezelőtt. A kis cég kütyüje hatalmas visszhangot kapott a techsajtóban, ami azért ritka, mert az eseményen sokkal jobban fókuszban vannak a tekintélyesebb marketingbüdzséből gazdálkodó, nagy gyártók termékei.

Több szakújságíró szerint a Willow nagyszerűsége abban rejlik, hogy egy valós életbeli problémára kínál megoldást, és persze egyben bizarr is, hiszen egy intim folyamatba vonja be a technológiát.

Appal ellenőrizhető a tej mennyiségeForrás: AFP/Frederic J. Brown

Az édesanyáknak hónapokon keresztül kell napi többször is összegyűjteni tejüket, ezt a folyamatot próbálja megkönnyíteni a Willow. Az eszközt az anyuka mellére kell helyezni, az magától segít kinyerni az anyatejet pumpálással. Becsúsztatható egy hétköznapi melltartó alá, így közben viselője keze szabad marad, és mással foglalkozhat.

A lecsapolt tej egy tartályba kerül, amit mosógépben is lehet tisztítani. A tej mennyisége egy okostelefonos applikációval ellenőrizhető. Utána akár fagyasztóban is tárolható, így mindig kéznél lesz egy adag, ha újabb üvegre lenne szükség.

Az ötlet két díjat ért a kütyexpón: a legjobb digitális egészségesügyi eszközért, valamint a legjobb hordozható okoseszközért járó elismerést zsebelték be vele.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK