A HTC új telefonjairól is eltűnt a jackdugó

htc u ultra kék
A zafírkék HTC U Ultra
Vágólapra másolva!
Személyi asszisztens, élénk színek, elhagyott jackaljzat - ezek jellemzik az új HTC mobilokat, amelyek közül az egyik a felső-, a másik a középkategóriát képviseli.
Vágólapra másolva!

A U Ultra és U Play készülékek főleg a fiatal korosztályt célozzák meg, erre utal a cég által választott mottó is: „Minden miattad van (for U)". Másrészt a testreszabhatóságra is vonatkozik, mivel mindkét telefon egy egyedi asszisztenst kap,

ami felismeri tulajdonosa hangját.

Dizájnt tekintve biztosra ment a gyártó: a két készülék lekerekített vonalakkal operál, de ezúttal az alumíniumházat üveg hátlap váltotta fel, vékony alumínium kerettel. Négy színben lesznek megvásárolhatók: mélyfekete Brilliant Black, nagyon rózsaszín Cosmetic Pink, hófehér Ice White, és kék Sapphire Blue árnyalatokban.

Rendkívül élénk zafírkék színben is választható Forrás: HTC

A HTC is bátrat lépett, és az Apple nyomán haladva

mindkét készülékről elhagyta a jackaljzatot.

A felhasználóknak így USB-C portot kell használniuk a zenehallgatáshoz. Szerencsére a cég a készülékhez mellékel egy USonic fülhallgatót, ami rögtön használható, és nem kell drága kiegészítőt vásárolni hozzá.

Az Ultra modell

A két modell közül az Ultra az izmosabb, 5,7 hüvelykes, 2560x1440 pixeles Gorilla Glass 5 üveggel borított kijelzővel. Érdekessé az teszi,

hogy egy másodlagos kijelző is helyet kapott a jobb felső sarokban.

Itt jelennek meg a Sense Companion nevű személyi asszisztens által küldött értesítések, alkalmazások, emlékeztetők, esemény-értesítők, közben nem kell az egész kijelzőnek felélednie. A kijelző csík kéthüvelyknyi méretet foglal el.

A U Ultra egy kijelzőcsíkot is kapott Forrás: HTC

Belül a Snapdragon 821-es processzora dolgozik két 2,15 gigahertzes és két 1,59 gigahertzes maggal. Négy gigabájt memóriával, 64 vagy 128 gigabájt tárhellyel választható. Elöl egy 16 megapixeles, hátul 12 megapixeles kamerával lehet fotózni. Utóbbit támogatja optikai képstabilizátor, f/1.8-as fényértékű lencse. 4K-felbontású videókat is rögzít. Beszélgetési idő terén 30 órát ígér a cég, energiával 3000 milliamperórás akkumulár látja el.

A készüléket március közepén kezdik forgalmazni az Egyesült Államokban 750 dollárért (körülbelül 216 ezer forint).

A zafírkék HTC U Ultra Forrás: HTC

Kisebbik, de nem játékosabb

A HTC U Play a nemzetközi piacra szánt kisebb modell, 5,2 hüvelykes, 1920x1080-as IPS panellel felszerelve. Belül középkategóriás hardvereket kapunk: egy MediaTek processzor dolgozik benne, négy darab 2 gigahertzes, és négy 1,1 gigahertzes maggal.

Kétféle változatban kapható: 3 gigabájt memória és 32 gigabájtnyi háttértár, vagy 4 gigabájt memória 64 gigabájt háttértár variánsban, és természetesen adott a mikroSD-vel való bővítés lehetősége.

A HTC U Play Cosmetic Pink árnyalatban Forrás: HTC

Elöl és hátul is 16 megapixeles kamerát pakoltak rá, utóbbi esetében optikai képstabilitáció segíti a fotózást. Beszélgetési időben 15 órát bír majd, a 2500 milliamperórás akkumulátornak köszönhetően.

Ugyan erről elmaradt a másodlagos kijelző, de a Sense Companion asszisztens ugyanúgy beépül, hogy hangvezérléses irányítással könnyítse meg az üzenetek írását, hívások kezdeményezését, és más feladatok elvégzését.

A 3 GB/ 32 GB-os verzió 440 dollárba (kb. 130 ezer forint) fog kerülni, és 2017 első negyedévében kezdik el szállítani.