Mobiltelefon-automaták kerültek a bécsi aluljárókba

2017.01.13. 15:56

Hat bécsi metróállomáson mobiltelefon-automatákra cserélték a hagyományos telefonfülkéket. A kínálat az okostelefonoktól a különböző tartozékokig terjed. 2017-ben további 30 automatát szeretnének telepíteni.

Nem kell kétségbeesnie annak, aki Bécsben veszi észre, hogy lemerült a telefonja, vagy éppen otthon felejtette a fülhallgatóját, köszönhetően a hat, metróaluljáróban elhelyezett mobiltelefon-automatának.

Ezek pontosan úgy néznek ki, mint a hagyományos ital- vagy snackautomaták, csak csoki és kóla helyett külső akkumulátorok, szelfibotok és fülhallgatók sorakoznak bennük.

A kínálatban kártyafüggetlen Samsung és Nokia okostelefonok is találhatók, ezekért harminc eurót kell bedobni.

Snackek helyett telefonkiegészítők, mobilok sorakoznak az üveg mögöttForrás: Eurocomm-PR

Az automaták előnye, hogy a nap bármely szakában a vásárlók rendelkezésére állnak, ráadásul akkora forgalmat bonyolítanak le, hogy naponta kell feltölteni őket. A leggyorsabban a külső akkumulátorok, a szelfibotok és a turisták körében nagy népszerűségnek örvendő konnektorátalakító adapterek fogynak ki belőlük.

Egyelőre hat helyszínen, a Volkstheater, a Zieglergasse, a Neubaugasse, a Landstraße, a Stephansplatz és a Schwedenplatz metrómegállóknál találhatók ilyen automaták, de az ötletgazda MobiNil cég további harmincat szeretne telepíteni belőlük 2017-ben.

Az automatákat a hagyományos telefonfülkék helyére építik be, mivel azokat már alig használta valaki. Daniel Amann, a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien sajtószóvivője ezzel kapcsolatban elmondta: "Igyekszünk hasznosítani az így felszabaduló helyeket, és például mobiltelefon-, ital- és snackautomaták vagy éppen bankautomaták kerülnek a helyükre."

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK