Idén még több helyre eljut a Telekom szélessávú hálózata

2017.01.16. 13:30

A Magyar Telekom 2015 tavaszán gyorsította fel újgenerációs vezetékes hálózatának fejlesztését. 2015-ben 464 ezer, 2016-ban újabb 565 ezer háztartásban tette elérhetővé hálózatán a nagysebességű, szélessávú vezetékes internetet.

Jelenleg már több mint 2,8 millió háztartásra nőtt

a Telekom szupergyors vezetékes hálózatának lefedettsége. Ebből közel 700 ezer háztartás Gigabit-képes optikai hálózattal lefedett, itt az ügyfelek igénybe vehetik az 1000 Mbps sebességet biztosító NetMánia 1000 szolgáltatást.

Itt van már szélessávú net

A fejlesztések több technológiával országszerte, városokban és kistelepüléseken egyaránt zajlottak. 2016-ban befejeződtek Nyíregyháza digitális város alaphálózati fejlesztései, és jelentős fejlesztések történtek többek között Pécsett, Keszthelyen, Mezőkövesden, Cegléden, Baján, Füzesabonyban, Albertirsán, Szolnokon, Sopronban.

A budapesti agglomerációban Biatorbágy, Szentendre, Pilisszentiván, Pillisborosjenő, Törökbálint, Herceghalom településeken javult nagymértékben a szolgáltatásminőség.

Elért a Telekom optikai hálózata olyan pár száz lelkes kistelepülésekre is, mint Lánycsók, Kőszegszerdahely, Tarján, vagy a vörösborairól híres Villány.

Szupergyors netet visz a háztartásokba a TelekomForrás: AFP/Oliver Berg

A tavalyi évben több tízezres volumenben fejlesztett a Telekom Budapesten a III., VIII., XIII. és a XIV. kerületben. A XII. kerületben és a XXI. kerületben a helyi önkormányzatokkal partnerségben épültek a hálózatok, előbbiben több mint 10 ezer, utóbb kerületben 9 ezer háztartás lefedése történt meg. A fejlesztések a XII. kerületben 2017-ben is folytatódnak, év végére a teljes kerületet optikai hálózat fedi majd le.

A fejlesztések eredményeképpen az új hálózat szupergyors, legalább 30 Mbps sebességű internetet nyújt az ügyfeleknek. 

Idén is folytatódik a bővítés

2017-ben újabb 270 ezer háztartás lefedése a cél, amelynek zöme már Gigabit-képes optikai hálózattal valósul meg.  A kivitelezési munkák már január végén, február elején elindulhatnak többek között Vácon, Törökbálinton, Ercsiben, Répcelakon, illetve az uniós támogatással megvalósuló helyszínek közül olyan apró településeken is, mint például Gödre, Kokad vagy éppen Kehidakustány.

Kora tavasszal folytatódik a fejlesztés Budapest XII. kerületében is, és intenzív munka kezdődik a II. kerületben, ahol szeptember végéig 10 ezer háztartás lefedését tervezi a Telekom, ezzel csaknem teljessé válik a szélessávú lefedettség a budai kerületben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK