Egyedi játékmód kerül a Windows 10-be

2017.01.18. 09:51

A Windows 10 következő nagy frissítése, a Creators Update egy kifejezetten játékosoknak szánt módot is kap, erősítette meg hivatalosan is a cég az eddig csak pletykaként keringő információt. A redmondiak azt ígérik, hogy ebben a módban a lehető legjobb teljesítményt sikerülhet kipréselni a gépből játék közben, az ellátja majd az optimalizálási feladatokat.

Az Xbox Wire blogon a cég fejlesztőmérnöke, Mike Ybarra elárulta: szeretnék, ha a Windows 10 lenne az az operációs rendszer, amin a legjobb játszani. Az új funkció kulcsszava az optimalizálás lesz: azaz a játék közben háttérben futó folyamatokat úgy kezeli a rendszer, hogy a lehető legjobban futhasson a szoftver. A Game Mode a Win32-es és a Universal Windows Platform játékait is egyaránt kezeli majd.

2017-ben a játékosokra is figyel a MicrosoftForrás: Microsoft

A Windows Insider bétatesztelői a héten már felfedezhetik a játékmód pár vizuális elemét, de csak később próbálhatják ki azt.

A cégnek nagy tervei vannak a játékokkal 2017-re a Creators Update-tel. Xbox One konzolra, Windows 10-es PC-kre, és mobiltelefonokra is közösségi, valamint szoftveres újításokkal készülnek. Tavaly októberben bejelentették a Beamet, egy olyan funkciót, amivel a streamelés is könnyebbé válik. Ez egyaránt használható lesz Xbox One-on és Windows 10-en is.

Az új játékos funkciókat a Windows+G billentyűkombinációval lehet előhívni majd, a rendszer dedikált Játéksávján kapnak helyet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK