Megszűnik a népszerű videómegosztó alkalmazás

Te mit üzensz a lájkjaiddal?  okostelefon app dr.life
Smartphone
Vágólapra másolva!
Végleg megszűnik a Twitter által felvásárolt Vine videómegosztó app, a szolgáltatás ezek után a mikroblogba épül be.
Vágólapra másolva!

A Twitter tavaly októberben jelentette be, hogy a költségek lefaragásának érdekében megszünteti a jelenlegi formájában ismert Vine szolgáltatást, most pedig eljött az idő, hogy végleg búcsút intsen neki.

Kedd óta a Vine appon belül megszűnt a kedvelés, kommentelés, megosztás lehetősége, az alkalmazásból csak a meglévő videókat van lehetőségük lementeni a felhasználóknak. Az alkalmazás frissítése után pedig a Vine Camera appot kapják meg, ebbe mentik át a videókészítő lényegi elemeit.

A Twitteren belül él tovább Forrás: Vine

A Vine Camerával készült felvételeket viszont csak a Twitteren lesz lehetőség megosztani, illetve azok továbbra is lementhetők a telefon háttértárára. Az olyan alapvető eszközök megmaradnak, mint a vakubeállítások, a rács és az előlapi kamera, de a közösségi funkciókat teljesen elhagyják.

A nagyok is lemásolták

A Vine app különlegességét a vele készíthető, hat másodperces videók adták. Négy éve ez nagy különlegességnek számított,

ez volt az első ilyen jellegű szolgáltatás.

Az app a különféle felvételeket hurkolta össze egy felvétellé, a pár másodperces korlátnak köszönhetően pedig kreatívan kellett kihasználni a rendelkezésre álló időt.

A Vine nevű startupot 2012 júniusában alapították, októberben már meg is vette a Twitter. 2013 áprilisában ez volt a leggyakrabban letöltött alkalmazás az App Store-ban, az androidos verziót pedig az év végén a Time 2013 ötven legjobb appja közé sorolta.

Többek közt az Instagram is rákapott a rövid videókra Forrás: Hans Lucas/Martin Bertrand / Hans Lucas/Martin Bertrand

Igaz, a Vine szolgáltatása nagyon eredeti volt, de a cég nem találta a megfelelő üzleti modellt ahhoz, hogy az ötletet pénzre váltsa. A cégek és márkák számára nem volt eléggé vonzó ahhoz, hogy azon keresztül hirdessenek.

Nemcsak az app körüli hype kezdett csökkeni idővel, de a közösségi platformok is felismerték a rövid videók erejét. Az Instagramra és a Snapchatre is megérkezett a formátum, így a felhasználók egyre kevésbé fordultak a különálló apphoz csak e miatt a funkció miatt.