Jönnek a magukat törlő Facebook-posztok is

social media kozossegi media facebook
A lájk jutalom, ha nem kapunk, büntetés
Vágólapra másolva!
A Messenger csevegő után a mobilos Facebook appba is megérkeznek a 24 óra magukat törlő posztok.
Vágólapra másolva!

Miután a Facebook sikeresen lemásolta a Snapchatben látott, maguktól eltűnő felvételeket az Instagram Storiesba, azt utána beépítették a Messenger csevegőbe is. Most újabb platformra hoznák el a formátumot, méghozzá a nagy kék közösségi oldalra. A Facebook Storiest már tesztelik is a közösségi oldal mobilappján belül, közölte a cég szóvivője.

A Facebook Stories lényege is ugyanaz lesz: olyan posztokat, fotókat, és videókat lehet majd közzétenni a közösségi oldalon, amelyek 24 óra után maguktól eltűnnek. Az nem a hírfolyamban vagy a posztoló profilján jelenik majd meg, hanem a mobilappban egy dedikált felső sávot kap, a felhasználók profilképével ellátott buborékokkal.

Ezekre a bejegyzésekre ahogy az Instagramon is, a Facebookon is privát üzenetben lehet majd reakciót küldeni a posztolónak.

Kérdéses, hogyan fog működni a dolog, hiszen csak a mobilos Facebookon jelennek meg a rövid sztorik, asztali böngésző esetén nem.

A mobilos Facebook app tetejére kerülnek majd a "sztorik" Forrás: Facebook

„Az emberek teljesen másként osztanak meg manapság tartalmakat, mint öt, vagy akár két éve – sokkal inkább törekednek a vizualitásra, több képet és videót osztanak meg, mint valaha. Azt szeretnénk, ha ez még szórakoztatóbbá és egyszerűbbé válna" – írta a Facebook közeményében.

A stratégia mindenesetre eddig működik: már 150 millió felhasználó használja aktívan az Instagram Stories funkcióját, ami nagyjából megegyezik a Snapchat teljes felhasználói bázisával.

A facebookos eltűnő sztorikat egyelőre még csak az ír felhasználók látják, de az elkövetkező hetekben még több országban élesedik a fejlesztés.