A Xiaomi egyik legfontosabb emberét nyúlta le a Facebook

xiaomi hugo barra
(160303) -- NEW DELHI, March 3, 2016 () -- Vice President of Xiaomi International Hugo Barra demonstrates the Redmi Note 3 cellphone during its launch ceremony in New Delhi, capital of India, March 3, 2016. Chinese smartphone maker Xiaomi launched the specialized model equipped with Qualcomm Snapdragon 650 processor for India here on Thursday. (/Bi Xiaoyang)
Vágólapra másolva!
A Xiaomi és a Google volt felsővezetője azt mondta, hogy pihenni ment, de valójában a Facebookhoz igazolt. A virtuálisvalóság-fejlesztésekkel kapcsolatos részleg csapatát erősti majd alelnökként.
Vágólapra másolva!

Hugo Barra, a Google androidos csapatából Xiaomihoz igazolt vezető pár napja jelentette be, hogy távozik a kínai cégtől. Ezzel a Xiaomi gyakorlatilag „arcától" vált meg, mivel Barra nem csak a nemzetközi terjeszkedésért felelős vezetőként dolgozott a cégnél, de ő volt az angol nyelvű szóvivő is.

Facebook-posztja szerint személyes okok állnak távozása mögött, akkor úgy tűnt, hogy a szakember pihenni szeretne. Arról is beszélt, hogy honvágya van, ezért szeretne majd visszaköltözni az Egyesült Államokba. Emellett egészségügyi okokra is hivatkozott, többen pedig inkább azt látták benne, hogy a Xiaominak nem jön be a nemzetközi terjeszkedés - a márka példáué még mindig nem kapható az USA-ban.

Három nappal ezután Barra megerősítette, hogy a Facebook csapatát erősíti ezentúl, mint a virtuálisvalóság-részleg alelnöke. Itt többek közt a hardveres gyártásban és disztribúcióban szerzett tapasztalait kamatoztathatja. A Xiaomi előtt Bara az Android termékfejlesztési igagatója volt még a Google-nél.

Mark Zuckerberg a hírt személyes Facebook-oldalán közölte, stílusosan a virtuális valóságban találkozott és beszélgetett a két szakember avatárja, mivel Barra még Kínában van. Zuckerberg szerint Barra oszja ugyanazon nézetét, miszerint a VR a következő meghatározó platform.