A Xiaomi egyik legfontosabb emberét nyúlta le a Facebook

2017.01.26. 13:56

A Xiaomi és a Google volt felsővezetője azt mondta, hogy pihenni ment, de valójában a Facebookhoz igazolt. A virtuálisvalóság-fejlesztésekkel kapcsolatos részleg csapatát erősti majd alelnökként.

Hugo Barra, a Google androidos csapatából Xiaomihoz igazolt vezető pár napja jelentette be, hogy távozik a kínai cégtől. Ezzel a Xiaomi gyakorlatilag „arcától" vált meg, mivel Barra nem csak a nemzetközi terjeszkedésért felelős vezetőként dolgozott a cégnél, de ő volt az angol nyelvű szóvivő is.

Facebook-posztja szerint személyes okok állnak távozása mögött, akkor úgy tűnt, hogy a szakember pihenni szeretne. Arról is beszélt, hogy honvágya van, ezért szeretne majd visszaköltözni az Egyesült Államokba. Emellett egészségügyi okokra is hivatkozott, többen pedig inkább azt látták benne, hogy a Xiaominak nem jön be a nemzetközi terjeszkedés - a márka példáué még mindig nem kapható az USA-ban.

Három nappal ezután Barra megerősítette, hogy a Facebook csapatát erősíti ezentúl, mint a virtuálisvalóság-részleg alelnöke. Itt többek közt a hardveres gyártásban és disztribúcióban szerzett tapasztalait kamatoztathatja. A Xiaomi előtt Bara az Android termékfejlesztési igagatója volt még a Google-nél.

Mark Zuckerberg a hírt személyes Facebook-oldalán közölte, stílusosan a virtuális valóságban találkozott és beszélgetett a két szakember avatárja, mivel Barra még Kínában van. Zuckerberg szerint Barra oszja ugyanazon nézetét, miszerint a VR a következő meghatározó platform.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK