Elon Musk nem viccelt az alagútfúróval

elon musk spacex tesla
Elon Musk
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy Elon Musk valóban saját alagutat épít azon célból, hogy többé ne keveredhessen forgalmi dugókba SpaceX kampusza felé tartva.
Vágólapra másolva!

Épp egy hónapja, hogy Elon Musk hirtelen felindulásból azt írta a Twitteren: „Megőrülök a forgalomtól. Építeni fogok egy alagútfúrót, és elkezdek ásni..." Ezután bemutatkozójába is belebiggyesztette az alagutakat: a Tesla, a SpaceX és az OpenAI nevű cégek mellé bekerült a "Tunnels" (alagutak) is, zárójelben pedig nyomatékosította szándékát, ezt is otthagyta: „igen, alagutak..".

Tegnap újabb tweetet tett közzé a nagyszabású tervvel kapcsolatban, miszerint körülbelül

még egy hónap, és valóban elkezdődik az ásás.

A Forbes újságíró próbáltak kiszedni még több információt Muskból, aki elárulta, hogy az alagút a SpaceX kampuszon kezdődik majd, de még titok, hogy merre építi tovább.

Hawthorne polgármesterének elmondása szerint Musk már tárgyalt a város vezetőségével arról, hogy hídon, vagy alagúton közlekedhessenek munkába a SpaceX dolgozói. Az ehhez szükséges földrajzi méréseket és elvégezték, és már egy hónapja dolgoznak az ügyön. Mivel az építkezés a saját területükön kezdődk meg, ahhoz nem kell engedélyt kérniük, azokra majd a későbbiekben lesz szükség. Azok ügyében viszont még nem intézkedtek.

Mindenki mástól ez talán csak viccnek tűnne, de nem ez az első alkalom, hogy a közlekedést megreformáló ötlettel próbálkozik Musk, elég csak a Hyperloop vákuumvasútjára gondolni.