Ingyen tanulhat meg percek alatt robotot programozni

robot universal
A Universal Robots kobotjait online, ingyen megtanulhatja beprogramozni
Vágólapra másolva!
Sokakban él a tévhit, miszerint az ipari robotok programozása hosszú és körülményes feladat, amit kizárólag képzett szakemberek tudnak elvégezni. A kobotok gyártására specializálódott Universal Robots viszont elindít egy olyan online kurzust, ami mindössze 87 perc alatt megtanítja az alap dolgokat.
Vágólapra másolva!

A Universal Robots olyan kobotokat, azaz együttműködő robotok gyárt, amelyeket rendkívül könnyű beprogramozni és üzembe helyezni. A cég weboldalán elérhető online Akadémia segítségével gyakorlati úton, interaktív szimulációs feladatok végrehajtásával bárki lépésről lépésre megismerkedhet azok használatával.

A hat modulból álló képzési rendszer ingyen elérhető

mindazok számára, akik a dán cég által gyártott robotokkal kapcsolatos tudásukat szeretnék tökéletesre fejleszteni. A képzés már angol, spanyol, német, francia és kínai nyelveken is elérhető, és mindösszesen 87 percet vész igénybe.

A Universal Robots kobotjait online, ingyen megtanulhatja beprogramozni Forrás: Universal Robots

A tréning során a részvevők először a robotok külső-belső jellemzőivel, majd pontos működésével ismerkedhetnek meg, illetve megtanulják az eszköz helyes beállításait. Ezt követően az oktatás már olyan összetettebb feladatokra is kitér, mint egy konkrét program létrehozása, a biztonsági beállítások illetve a külső eszközökkel történő interakció létrehozása.

Az ipari robotok minél gyorsabb és egyszerűbb üzembe állítását és működtetését a fentieken túl egyéb módokon is segíti a cég. „ A Universal Robots Academy online oktató modulja mellett számos gyakorlati képzési lehetőséget biztosítunk a forgalmazóink és a robotok telepítését végző szakemberek részére." – mondta Slavoj Musilek a Universal Robots közép-kelet-európai vezérigazgatója.

A képzés sikerességét az is mutatja, hogy olyan nagyvállalatok vették igénybe az online oktató modul segítségét, mint például a Whirlpool Corporation, a Neff Engineering, vagy a RAMTEC Career Center.