Saját reklámja őrjítette meg a Google otthoni kütyüit

2017.02.06. 15:35

A Google Home-ot reklámozó tévészpot miatt alakult ki kisebbfajta kavarodás a Super Bowl alatt. A felhasználók eszközei is támadásba lendültek a tévében elhangzó parancsok hatására.

Újabb kellemetlen helyzetbe hozták felhasználóikat a hangvezérelt asszisztensek, ezúttal a Super Bowl reklámja alatt. A Google saját okosotthonos rendszerét, a Google Home-ot bemutató reklámot több millió tévén vetítették le a sportközvetítés közben, az ebben elhangzott mondatok pedig összezavarták az otthoni kütyüket. 

A reklámban egy hazatérő család tagjait látjuk, akik rengeteg ölelés és nevetés közepette több alkalommal is megkérdezik a rendszertől, hogy milyen lesz az időjárás, mi kell még egy recepthez, vagy csak arra kérik, kapcsolja fel a fényeket. 

Ilyen a Google Home eszközForrás: Google

A rendszert működésre bíró varázsmondat az Oké, Google”, ezzel lehet aktiválni a rendszert, ami az ezután elhangzott parancsot teljesíti.

Sok tévét néző felhasználó Google Home rendszere is támadásba lendült, amikor meghallotta a hívószót, a nézők közül pedig legtöbben arra figyelmesek, hogy a rendszer a tévében adott parancsra náluk adott választ. 

A reklám után sokan a Twitteren kezdték megosztani tapasztalatukat, ahol szembesülhettek azzal, hogy ezzel nem voltak egyedül, bár mindenkinél mást eredményezett. Volt, akinél csak annyit mondott a kütyü: „Sajnálom, valami nincs rendben”, másoknál meg összevissza kapcsolgatta a dolgokat, vagy válaszolt a feltett kérdésre. 

Nem ez volt az első alkalom, hogy a tévében elhangzó parancsok zavarták össze az otthoni asszisztenseket. A múlt hónapban egy dallasi műsorvezető bírta rendelésre több száz néző Amazon Echo készülékét. A műsorban elhangzott mondatot parancsnak hitték a nézők kütyüi,  és automatikusan babaházrendeléseket kezdtek indítani, emiatt persze rengeteg panasz érkezett a tévécsatornához. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK