A Pokémon Go is rágyúr a Valentin-napra

Pokémon Go, Valentin nap
Vágólapra másolva!
A tavalyi év legsikeresebb mobiljátékát fejlesztő Niantic bevezette, hogy a különleges dátumokhoz és ünnepekhez igazítva speciális eseményeket szervez, és ez alól a világszerte népszerű Valentin-nap sem képez kivételt. Február 14-én és azt megelőzően mindenféle extrák várják majd a játékosokat a szörnyvadász applikációban.
Vágólapra másolva!

A Niantic először tavaly Halloweenkor, majd karácsony és szilveszter környékén lepte meg a Pokémon Go-játékosokat különleges eseménnyel: ritka lények váltak az átlagosnál jóval sűrűbben elérhetővé, több cukorkát tudtunk gyűjteni a fejlődéshez és az évvégi ünnepek alatt még egy különleges Pikachu is felbukkant az utcákat járva.

A fejlesztők idén először a Valentin-naphoz igazodva lepik meg a játékosokat, ráadásul olyan ideiglenes változtatásokkal, amelyek garantálják, hogy

még azok is újra elővegyék a mobiljátékot, akik az utóbbi időben hanyagolták a zsebszörnyvadászatot.

A jeles napon a piros és rózsaszín színekben játszó lények fognak a szokásosnál gyakrabban felbukkanni, így akik még nem találkoztak a Chansey, Clefable és Porygon névre hallgató pokémonokkal, azok a következő napokban nagyobb eséllyel csaphatnak le a hiányzó szörnyecskékre.

A második generációs Pokémonok tavaly decemberben bukkantak fel először a játékban, de továbbra is csak tojásból kelthetők ki, viszont a Valentin-nap jóvoltából most pár napig nagyobb eséllyel találhatunk majd olyan tojásokat, amelyekből a még mindig ritkának számító Cleffa, Igglybuff és Smoochum bukkannak elő.

A szerelmesek napjának jóvoltából nagyobb eséllyel kaphatunk egy Clefable vagy Chansey pokémont Forrás: Niantic

Emellett minden aktivitásunkért (lényfogás, keltetés, beváltás a professzornál, sétáltatás) dupla cukorka jár, sőt a fejlesztők arról is gondoskodnak, hogy igazi pokémonos randit szervezhessünk, hiszen elérhetőek lesznek olyan (szörnycsalogató) Lure Module-ok, amelyek

a szokásos harminc perc helyett hat órán át vonzzák magukhoz a zsebszörnyeket.

Az esemény bónuszai ráadásul nemcsak 14-én lesznek elérhetők, már február 8-án aktiválódnak (magyar idő szerint este 8 körül), és egészen február 15-ig lehet majd élni a program kínálta különleges lehetőségekkel.

Ki tudja, a magányos pokémon vadászok lehet épp egy Lure Module-lal megtámogatott pokéstop mellett találják majd meg az igazit.