Még nincs késő ma estére randit szervezni

Intim, Megvan a Tinder utódja: Az Ohlala a szex Uberje! társkereső applikáció
Vágólapra másolva!
Bár nem minden szingli számára okoz nagy szívfájdalmat, ha a Valentin-napot egyedül kell töltenie, ilyenkor nagyobb figyelem – és persze forgalom – terelődik a randiappokra. Ajánlunk pár vicces, meghökkentő vagy hasznos appot, ami segíthet megtalálni a megfelelő társat. Vagy legalább jókedvre derít!
Vágólapra másolva!

Tinder

Aki még csak most ismerkedik a randiappokkal, első alkalommal valószínű, hogy a Tindert fogja letölteni a telefonjára. Egyrészt azért, mert ez hazánkban is rendkívül népszerű, és mivel rengetegen használják, több a potenciális partner.

Ez egyben a legszínesebb közösség: összesen 37 nem közül választhatjuk ki, kit keresünk.

Használatához hozzá kell rendelni a Facebook-fiókot, majd kitölteni az adatlapot, és feltölteni hat fotót.

A szlengben használt „balrázás és jobbrázás” adja az app sava-borsát:

a közelünkben tartózkodó felhasználók profilját folyamatosan dobálja a program, nekünk pedig dönteni kell, kivel ismerkednénk meg szívesen, és kivel nem. Előbbi esetben jobbra kell húzni az adatlapot a kijelzőn, másként balra. Ha a másik fél is kíváncsi ránk, akkor kapunk egy „matchet”, utána lehet vele üzenetben ismerkedni, találkozót megbeszélni.

A Tinderen még egy vombatnak is lehet profilja Forrás: Ballarat Wildlife Park

Lili Fox

Sok hölgy panaszkodik, hogy a férfiak bizony nem a legmegfelelőbben nyitnak, rosszabb esetben rögtön pikáns képekkel próbálják magukra vonni a figyelmet. A magyar fejlesztésű Lili Fox alapötlete, hogy

a nőknél legyen a kezdeményezés lehetősége,

emellett pedig a közös érdeklődés a meghatározó pont.

Működésében hasonló a Tinderhez: fel kell tölteni fotókat, kitölteni a profilt, különös figyelemmel az érdeklődési körökre. Utóbbiak adják az ismerkedés alapját: mielőtt megnézhetnénk a másik fél teljes profilját, egy játékban három ikon közül kell kiválasztani, hogy szerintünk mi érdekli őt, mi a hobbija. Ha ez sikerült, utána oldódik fel a teljes adatlap.

Ezután jelezhető, hogy szimpatikus-e a másik fél, meccselés esetén pedig a nőkön áll a dolog, mi lesz belőle.

Ugyanis csak a nők kezdeményezhetnek beszélgetést.

Az app tavaly októberben indult el Magyarországon.

Na most akkor a mosolygós lány síelni szeret, zenét hallgatni vagy meditálni? Ki tudja... Forrás: Nearones Ltd. (Google Play)

Happn

Néha elterjed a közösségi oldalakon egy-egy felhívás, miszerint az adott fiú azt a szép kék szemű, piros pulóveres lányt keresi, akit a nyakába vett koncerten. Vagy azt a zöld sapkás hölgyet keresi, aki ekkor és ekkor a 17-es villamoson utazott.

Sokan vannak úgy, hogy egy meglátott szimpatikus személlyel szívesebben ismerkednének, mint valakivel vakon. A Happn randiapp ebben szeretne segíteni.

A francia fejlesztésű, lokációs alapú alkalmazás az alapján ajánl potenciális partnereket, hogy

a felhasználó útja kikét keresztezhette egy nap során.

Például azokat dobja ki a körzetünkben, akik éppen azon a villamoson ülnek, amelyiken mi, vagy akik fél órája abban a sörözőben voltak, ahol mi is.

Az app a hagyományos módon dobálja a profilokat, ez esetben a „crush” jelenti azt, ami a Tinderben a „match”. Bár a szolgáltatás a tartózkodási adatokra támaszkodik, azokat nem menti, így a többi felhasználó számára sem nyilvánosak, elkerülendő a zaklatást.

Keresem ezt a lányt a Demjén Rózsi-koncertről! Forrás: Happn (Google Play)

Grindr

Igaz, több randiappban is van lehetőség arra, hogy a felhasználó beállítsa szexuális preferenciáit, a Grindr vált a legismertebb appá a társkereső melegek közösségében. Ez is a lokációs adatok alapján határozza meg, kit dobjon fel találatnak – viszont

az appot csak férfiak használhatják.

Bár az alkalmazás leírásában kérik, hogy a felhasználók mellőzzék a meztelen képeket, fülledt felsőtestekből nincs hiány Forrás: Grindr LLC (Google Play)

Hatr

Mindenki szereti a kiscicákat, az édességet és a zenét, ám

kevés olyan dolog van, ami úgy összehozza az embereket, mint amikor közösen utálnak valamit.

Erre épít a Hatr nevű új társkereső app, amely egy hete jelent meg.

A felhasználónak nem egy hagyományos profilt kell készítenie. Az app folyamatosan dobálja a különféle dolgokat, témaköröket, nekünk pedig ki kell választani, melyikhez hogyan viszonyulunk: például mit gondolunk a lassú gyalogosokról, a fenékszelfikről vagy a jégkrémről.

Az app ezután azon felhasználók profiljait dobja fel nekünk, akik ugyanazt utálják, amit mi. A teljes verzió már letölthető iOS-sre, tavasszal pedig érkezik Androidra is.

Aki ugyanazt utálja, mint mi, rossz ember nem lehet Forrás: Hater

Sindr

– hirdeti magát a katolikus Tinderként is emlegetett applikáció. Az eredetileg CatholicAppnek hívott alkalmazás a gyors lelki megkönnyebbülésben segít. Ha elegünk lenne az egyéjszakás kalandokból és a folyamatosan csalódást okozó randiappokból, mi is kipróbálhatjuk majd a Vatikán gyóntatóapplikációját.

A hagyományos társkereső alkalmazások mintájára a tartózkodási helyen alapul, de nem társat segít találni, hanem a közelben található gyóntatóhelyeket, templomokat listázza ki.

Az app fejlesztését a skót érsekség szorgalmazta,

az ötlet Ferenc pápáé.

Egyelőre még csak a St. Andrews-i és Edinburgh-i érsekség papjai tesztelik. A megjelenést 2017 elejére ígérték iOS-en és Androidon egyaránt.