24 órás közvetítésbe halt bele a népszerű játékos

2017.02.22. 11:13

Egész napos közvetítés során kalapozott pénzt jótékonysági szervezeteknek a World of Tanks híres játékosa, de a szünetről nem tért vissza. A férfi elhunyt szívproblémái miatt. 

Holtan találták vasárnap délután az ismert World of Tanks-játékost, Brian „poshybrid" Vigneault-ot. Vigneault rendszeresen közvetített a Twitch nevű platformon keresztül, ahol a játékosok élőben mutathatják meg nézőiknek, miként játszanak. 

A 34 éves férfi maratoni közvetítést adott hétvégén, 24 órás non-stop streameléssel próbált minél több pénzt összegyűjteni a gyerekek álmait valóra váltó, Make-A-Wish nevű jótékonysági szervezet számára. Vigneault maga is háromgyerekes családapa volt. 

A 22. óra után felállt cigarettaszünetet tartani, de nem tért vissza a monitor elé. A nézők komolyan aggódni kezdtek, de úgy sejtették, hogy valószínűleg elaludhatott a kimerült férfi. Másnap este barátja észrevette, hogy Vigneault elérhető a Discord nevű, játékosoknak szánt csevegőn, és üzenetet küldött neki. Egy nyomozó válaszát kapta, aki tudatta vele, hogy a játékost holtan találták otthonában. 

Szívproblémákkal küzdött, többek szerint ez okozhatta halálátForrás: Facebook

A virginiai rendőrség is megerősítette a halálhírt a Kotakunak, de a körülményeket nem közölték. Annyit tudni, hogy a maratoni, egész napos stream hetében több alkalommal is több mint 20 órát közvetített a gép előtt. 

A PvPLive cikkének legutóbbi frissítése szerint a férfi szívével volt baj, aki nem mellesleg alvászavarokkal is küzdött, láncdohányos volt, és rendszeresen ivott. A rendőrség hivatalos közleménye nélkül ez viszont egyelőre csak spekuláció. 

Vigneault utolsó perceit több mint 20 ezerszer nézték meg az archívumban. Twitch-oldalát azóta a moderátorok emlékoldallá nyilvánították, ahol a felhasználók legkellemesebb emlékeikkel gyászolják az elhunyt játékost. 

Kimerítőbb, mint gondolnánk

Bár a hosszabb ideig tartó játszás nem tűnik fárasztó tevékenységnek, nagyon is megterhelő tud lenni. Az utóbbi időben több streamer is beszélt arról a nyomásról, hogy úgy érzik, hosszabb és hosszabb ideig kell közvetíteniük a népszerűség megszerzése miatt, vagy hogy sikerüljön fenntartani a már megszerzett nézőtábor figyelmét. Többen beismerték, hogy depresszióval, szorongással és alvászavarral küzdenek. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK