Még több telefonba beköltözik a Google asszisztense

google assistant
A Google Asszisztens egy LG G6-on
Vágólapra másolva!
Minden Android 6.0-t és az azt követő verziókat használó okosmobilra elérhetővé válik a Google mesterséges intelligencián alapuló asszisztense.
Vágólapra másolva!

A Google tavaly bejelentett virtuális asszisztense, a Google Asszisztens kitör a Pixel telefonokból, és még több modellbe költözik be. A cég bejelentette, hogy a hangvezérlésű szoftver minden olyan mobilon használható lesz, amin Marshmallow vagy Nougat verzió fut.

A keresőóriás korábban csak az Allo csevegőbe, a Google Home okosotthoni rendszerbe és az Android Wear 2.0-ba építette be az Asszisztenst – a Pixel mobilon kívül –, de most terjeszkedni kíván. A cég szóvivője szerint a cél, hogy a szoftver „mindenhol elérhető legyen a felhasználók számára, ahol kérdezni lehet".

A Google Asszisztens egy LG G6-on Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andrej Sokolow

A Mobil-világkongresszus alatt pedig még több olyan mobilt bejelentenek, amelyek már alapból az asszisztenssel érkeznek. Ilyen például az LG új csúcsmobilja, az LG G6, ez az első olyan nem Pixel mobil, ami alapból támogatja. Már azt is tudni lehet, hogy a Moto G5 és a Moto G5 Plus is megkapja, csakúgy, mint az új Nokia okosmobilok.

Az asszisztenst az „Okay, Google" hívószóval lehet működésre bírni, bármit meg tud csinálni, amit korábban a Google Now, kiváltja a hanggal való keresést is. Megérti a természetes nyelvet, lehet vele beszélgetni, emlékszik a korábbi kérdésekre. Emellett olyan feladatokat is végrehajt, mint például a vásárlás.

A frissítés a Google Play Szolgáltatások új csomagjával együtt érkezik, első körben az Egyesült Államokban, majd az Egyesült Királyságban, Kanadában, Ausztráliában és Németországban gördül ki. Az év további részében még több nyelv kap majd támogatást.