Különleges, billentyűzetes mobilt villantott a BlackBerry

blackberry keyone
BlackBerry
Vágólapra másolva!
A BlackBerry legújabb, KEYone névre keresztelt okostelefonja azok kedvére tesz, akik a fizikai gombokat részesítik előnyben, de nem szeretnének lemondani az érintőpanel előnyeiről sem. Ez az eddigi legnagyobb akkumulátorral felszerelt BlackBerry mobil egyben.
Vágólapra másolva!

A BlackBerry Mobile a barcelonai Mobil Világkongresszus alkalmával bemutatta legújabb okostelefonját, a BlackBerry KEYone-t, ami ismét fizikai nyomógombokkal örvendezteti meg a Berry-rajongókat.

A szövegbevitelt 35 gombos, érintésérzékeny fizikai gombsor segíti, így a gombok mellett nem kell lemondani az érintőpanel előnyeiről sem. A KEYone ergonomikus fizikai billentyűzete a BlackBerry Passport és PRIV típusokhoz hasonlóan

érzékeli az érintést is,

így a gépelést különböző gesztusokkal teszi még gyorsabbá és hatékonyabbá. A gombsor érintőpadként is használható, így például görgethető vele a kijelzőn megjelenő tartalom, vagy egyszerűen kijelölhető vele szövegrészlet. A telefon ujjlenyomat-olvasót is kapott, ami a fizikai gombsor szóköz billentyűjében lett elrejtve.

BlackBerry Forrás: BlackBerry

A BlackBerry nyomógomb programozható, képes egyetlen mozdulattal gyors hozzáférést kínálni a legtöbbet használt alkalmazásokhoz és egyes funkciókhoz.

A KEYone 4.5" képátlójú, 3:2 képarányú érintőkijelzőt kapott, amely 1620x1080 pixeles felbontásban jeleníti meg az információkat. A kijelző karcolásmentes üvegből készült, és speciális zsírtaszító bevonatot kapott, ami védi a szennyeződésektől és ujjlenyomatoktól.

12 megapixeles hátlapi kamera került rá, a BlackBerry saját kameraalkalmazása a különböző, kreatív manuális módoknak és a szűrőkkel segít kiaknázni a kamera képességeit.

A KEYone-ban található

a legnagyobb akkumulátor az eddigi BlackBerry-k közül:

a 3505 milliamperórás kapacitású telep akár 24 órányi folyamatos vegyes felhasználásra is alkalmas. Támogatja a QuickCharge 3.0 gyorstöltési technológiát is.

Megtalálható benne az androidos BlackBerry készülékek összes biztonsági funkciója, beleértve a BlackBerry DTEK alkalmazást, ami lehetővé teszi a felhasználók számára telefonjuk adatvédelmi beállításainak felügyeletét és módosítását.

A készülék Magyarországon tavasztól lesz elérhető a márka magyar forgalmazójánál, a BerryBoltban. A készülék bruttó 599 eurós fogyasztói áron kerül forgalomba Európában, a magyarországi árakat várhatóan a következő hetekben állapítják meg.