Már kontroller is jár a Samsung VR-sisakjához

2017.02.27. 16:00

A Samsung bemutatta legújabb, kontrollerrel ellátott Gear VR szemüvegét. A kontroller egyedi kialakítása miatt egy kézzel is könnyen kezelhető, kényelmes használatot ígér.

 A Samsung bemutatta a Gear VR nevű virtuálisvalóság-headset új verzióját, ami immáron kontrollert is kapott, egy egykezes kart. Az irányítóeszköz egyik különlegessége az érintőfelület, ami a könnyebb választást és interakciót segíti a VR-alkalmazáson belül, illetve különböző mozgásformákat tesz lehetővé, többek között a célzást, a felvételt és elengedést, a billentést és a lövést. A lövöldözős játékok hoz pedig egy ravasz is került a kütyüre.

A kontroller kapott az érintőpanelen kívül home, hangerő és vissza gombokat is, amelyeknek köszönhetően egyszerűbb hozzáférni a funkciókhoz úgy, hogy a felhasználó ne zökkenjen ki a tartalomból.

Egy csuklószíjnak köszönhetően az aktív mozgás során is biztonságban tudhatjuk a vezérlőeszközt, ami nem csúszik ki a kézből.

Az új, kontrolleres Gear VRForrás: Samsung

A Gear VR 101 fokos látószöget nyújtó 42 milliméteres lencsét, és a kinetózis (utazási betegség) minimalizálása érdekében fejlett torzításkorrekciós technológiát alkalmaz. A sisakhoz csomagoltak egy átalakítót, így támogatja a micro USB és a Type-C USB-portokat is. A Gear VR headsetjén ezenkívül egy szíj is található, amely tartja a kontrollert, amikor épp nincs használatban.

Ezt tudja az új Gear VR és a kontrollerForrás: Samsung

A Samsung Gear VR legújabb kiadása a következő készülékekkel kompatibilis: Galaxy S7 és S7 edge; Galaxy Note5, Galaxy S6 edge+, S6 és S6 edge.

még több mwc