Népszerű olvasóappot vásárolt fel a Mozilla

2017.03.02. 11:24

A mobilos jelenlét növelését várja a Mozilla a frissen felvásárolt Pocket böngészőkiegészítőtől, amivel a felhasználó cikkeket menthet el további megtekintésre, valamint újabb tartalmakat fedezhet fel.

A Mozilla felvásárolta a Pocket nevű szolgáltatás fejlesztőjét, a Read It Later nevű céget. A kilencéves cég szolgáltatása gyakorlatilag egy „könyvjelzőző app", amivel a felhasználó érdekesnek tűnő cikkeket, videókat menthet el későbbi megtekintésre, ezen felül pedig új ajánlásokat is kap.

Ez a Mozilla legelső felvásárlása, a vételárat nem hozták nyilvánosságra. A Pocket és a Mozilla kapcsolata régre nyúlik vissza, lévén 2007-ben még Firefox-kiegészítőként működött a könyvjelzőző, a Mozilla pedig tavaly alapból beépítette a böngészőjébe. A Pocket különálló appként letölthető a meghatározóbb platformokra is.

A Pocket felvásárlásával főleg a mobilos jelenléten kíván erősíteni a MozillaForrás: Mozilla

A Pocketnek havi 10 millió aktív felhasználója van, így a Mozilla számára további üzleti ügyfeleket jelent, többek közt hirdetések, prémium előfizetések terén. Hat éve az Evernote is szerette volna felvásárolni a céget, de a Read It Later azt visszautasította attól tartva, hogy a Pocket utána megszűnne, mint különálló termék.

Idén semmilyen változást nem tapasztalhatnak a felhasználók, a Mozilla egyelőre csak a Pocket tartalomgráfját használja fel azzal a céllal, hogy ajánlórendszert fejlesszenek, és azt beépítsék böngészőjükbe. A fejlesztőcsapat továbbra sem olvad be, különállóan dolgozik tovább.

A  Pocket nemcsak a mobilos jelenlét erősítésében segíthet a cégnek, de egyben segíthet azon küldetésükben is, hogy az internet „egészséges maradjon". Főleg ezért értékes számukra a felfedező funkció, mivel a felhasználók az őket érdeklődő, minőségi tartalmakat osztják tovább, ássák elő.

KAPCSOLÓDÓ CIKK