Az új Nokia lehet idén a Samsung S8 kihívója?

2017.03.10. 14:46

Júniusban egy valódi csúcsmobilt villanthat a Nokia, a trend szerint kétféle méretben. Az eddigi legerősebb Snapdragon 835 chip kerülhet bele, így nagy eséllyel a március végén érkező Samsung S8-cal is felveheti a versenyt.

A barcelonai Mobil Világkongresszus (MWC) egyik legjobban várt neve a Nokia volt, a gyártó az androidos középkategóriás modelljei mellett bejelentette az újrakiadott 3310-est is. A nosztalgiatelefonra már most hatalmas az érdeklődés, ám úgy tűnik, a cég nem szeretne csupán a régi szép emlékekre támaszkodni.

A bejelentett három új telefon, a Nokia 3, 5 és 6-os modelleken kívül már úton van két csúcsmodell is, melyet legkorábban júniusban mutathatnak be.

A Nokia 6 már egy erősebb középkategóris mobil, de azért a csúcsrgagadozókat még nem taszítja le a trónrólForrás: Origo

A többek szerint "Nokia 8" néven érkező csúcsmobil kétféle méretben és változatban érkezik. Azonban mindkettőbe a Qualcomm csúcsprocesszora, a 10 nanométeren gyártott Snapdragon 835 kerülhet. Hogy miért érdekes ez? Mert a pletykák szerint épp ezen chip fogja meghajtani a Samsung következő csúcsmodelljét is, a március 29-én debütáló Galaxy S8-at is. Ha a Nokia 8-ba is ez a lapka kerül, az jól jelzi, hogy valódi erőművel szeretne labdába rúgni a márkát futtató finn HMD Global. 

Éppen ebből következik azonban, hogy mivel a Snapdragon 835-ökre várni kell, az új Nokia okostelefont legkorábban júniusban mutathatják be. A kiszivárgott hírek szerint modelltől függően 4-6 gigabájt memóriát kaphat a Nokia 8, illetve a hátlapján a nagyokhoz hasonlóan dual kamera lesz.

Bár még a létezését sem erősítették meg, a kínaiak becslése szerint a kisebbik példány 579 dollárba, a nagyobbik pedig 652 dollárba fog kerülni. Ez Magyarországon akár 215 ezer és 240 ezer forintos árcímkét is jelenthet majd. Úgy tűnik, a Nokia így már nem csak tudásban, de árban is versenyre kelne a mobilpiac királyaival.

A mobilkiállításon bemutatott új Nokiákról itt olvashat bővebben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK