Pár nap, és Androidra is jön a Super Mario Run

Super Mario Run
Vágólapra másolva!
Március 23-tól már Androidon is játszhatóvá válik a Nintendo első Super Mario-mobiljátéka, a Super Mario Run.
Vágólapra másolva!

A Nintendo 2016 végén nagy lépésre szánta el magát, hiszen 31 év után megtörtént az, ami sokáig lehetetlennek tűnt: végre megjelent egy olyan Super Mario-játék, ami nem konzolon játszható. A tavaly december 15-én megjelent Super Mario Runt eddig csak az Apple készülékein lehetett játszani, ígyis milliók vetették rá magukat: az applikáció négy nap alatt 40 milliónál is több letöltésig jutott.

Három hónapon keresztül exkluzivitást élveztek az Apple eszközei, március 23-án pedig Androidra is letölthetővé válik a program. Az első pár pálya ingyen kipróbálható, de a továbbjutáshoz 10 eurót (körülbelül 3000 forint) kell fizetnünk.

A Super Mario Run gyakorlatilag egy endless runner, amit kifejezetten mobileszközökre terveztek. Bőségesen elég egyetlen kezünket használni, hiszen

a bajszos vízvezetékszerelő mindvégig magától fut.

Nekünk annyi a dolgunk, hogy a képernyőre tappolva mindig a megfelelő időben ugorjunk, célunktól függően: mikor ráugranánk az ellenségek fejére, vagy bekaszálnánk pár aranyló pénzérmét. Az ugrásunk nagysága attól függ, hogy milyen hosszan nyomunk rá a kijelzőre.

A játékról készült tesztünket itt olvashatja:

A tapasztalatlanság lett a legendás vízvezeték-szerelő veszte

A Nintendo 2016 végén nagy lépésre szánta el magát, hiszen 31 év után megtörtént az, ami sokáig lehetetlennek tűnt: végre megjelent egy olyan Super Mario-játék, ami nem konzolon játszható. Az egyelőre csak Apple-készülékeken játszható Super Mario Runt milliók várták, de a...