Váratlanul mutatott új iPhone-t és iPadet az Apple

piros iphone 7
Az eladásokból származó pénz AIDS-ellenes programokra megy
Vágólapra másolva!
Piros színű változat jön az iPhone 7-ből, emellett a cég megnöveli az iPhone SE beépített tárhelyét is. Egy 9,7 hüvelykes iPadet is villantottak. 
Vágólapra másolva!

Az Apple honlapján március 21-én megjelent a sokat sejtető felirat, miszerint a cég valami különlegessel készül a felhasználók számára, ezért átmenetileg nem üzemel az online bolt. A frissítés után több újdonsággal is előrukkolt az almás cég: nemcsak a

piros finisű iPhone 7 (RED) Edition került fel, de egy 9,7 hüvelykes, újjáélesztett iPad is.

A múlt héten már több portál is írt ezekről az újdonságokról a pletykás forrásoknak köszönhetően, a piros iPhone-ra is számítani lehetett.

A piros iPhone 7 Forrás: Apple

Az Apple már több éve működik együtt a (RED) nevű kezdeményezéssel, ami AIDS-ellenes programokat támogat. A piros kiadású telefonokból származó bevétel egy része közvetlenül a Global Fundhoz kerül, akik programokat finanszíroznak az összegből. Az Apple az elmúlt tíz év alatt

már több mint 130 millió dollárt gyűjtött a (RED) fémjelzésű termékek eladásából.

A piros telefonokat már péntektől, azaz március 24-től lehet rendelni világszerte. Az indulóár az alapmodell esetén bruttó 295 ezer forint, míg az iPhone 7 Plus esetében bruttó 339 ezer forint lesz a magyar honlap szerint.

Specifikációk terén nincs változás, a piros alumíniumházon belül ugyanazok a hardverek dolgoznak, amelyek a többi választható iPhone 7-ben is.

Az eladásokból származó pénz AIDS-ellenes programokra megy Forrás: Az Apple

Jó hírek érkeztek azok számára is, akik mostanában szeretnének vásárolni a kisméretű iPhone SE-ből. A mobil eddig 16 gigabájtos, illetve 64 gigabájtos belső tárhellyel volt kapható, amit a cég megdupláz, így március 24-től már

32 gigabájtos, illetve 128 gigabájtos változatban lehet választani úgy,

hogy a készülék ára nem emelkedik.

Régi-új iPad

Táblagépek terén is frissít a cég, felkerült egy 9,7 hüvelykes, Retina-kijelzős iPad, ami 2048 ×1536 képpontos felbontást tesz lehetővé. Belülre a 64-bites Apple A9 chip került. A nyolc megapixeles hátoldali kamera is tud rögzíteni HD videót, elöl pedig az 1,2 megapixeles FaceTime HD-kamerával készíthetők a szelfik, és intézhetők a videohívások.

Jóárasított iPadet is villantott a cég Forrás: Apple

Az iOS 10-es verziója fut rajta, és támogatja az Apple Pay, valamint a TouchID technológiákat is. Üzemidő terén 10 órát ígér. Az eszköz mindössze 469 grammot nyom, és 7,5 milliméter vékony.

A 32 gigabájt tárhellyel felszerelt változat 133 ezer forintba, míg a 128 gigabájtos variáns 170 ezer forintba kerül. Március 24-től ezüst, arany és asztroszürke árnyalatokban lehet választani.