A Messengerbe is megérkeztek a reakciók

2017.03.24. 16:30

A Facebook csevegőjébe is bevezette a posztoknál bevált reakciókat, emellett megjelent a lefelé mutató hüvelykujj is, ami valójában nem a diszlájk.

A Facebook a hónap elején hintette el, hogy a Messenger csevegőben is teszteli a közösségi oldalon már bevált Reakciókat. Az újítást eleinte csak vietnámi felhasználók szűk köre érhette el, a cég pedig úgy döntött, ideje élesben is bevezetni azt világszerte.

A Messenger frissítése után hamarosan a chatablakokban érkezett üzenetekre is nyomhatunk fejecskéket külön-külön, akárcsak a Hírfolyamban megjelenő posztoknál. Nemcsak szövegre sorokra, de képekre is küldhetünk egy csodálkozó, szomorú, vagy meglepődő emojit.

A csevegőben is megjelentek a fejecskékForrás: Facebook

Érdekesség, hogy a hagyományos lájk gomb mellett bevezetik a lefelé mutató hüvelykujjat is, azaz a diszlájkra hasonlító jelzést. A cég viszont közölte a TechCrunchnak, hogy ez valójában a „nemet" jelenti, és nem a negatív érzelmeket tükröző utálatot, vagy nem tetszést.

Főként azért vezették be, hogy a csoportos beszélgetések során szavazást is lehessen tartani, a beérkező reakciók alapján leszűrhető, hogy a tagok hogyan állnak egy-egy kérdéshez.

Értesítéseket is kapunk az üzenetekre kapott reakciókrólForrás: Facebook

A kapott reakciók az üzenetek sarkában lesznek láthatók, a posztokhoz hasonlóan részletesen is megnézhetjük, hogy a beszélgetésben résztvevők hányan, miként reagáltak. A telefon képernyőjére akkor is kapunk majd értesítést az üzeneteinkre érkezett új reakciókról, ha magát a csevegőt bezártuk.

A közösségi cég nemcsak a reakciókat emeli át csevegőjébe. Lehetőség van már embereket is említeni a @ jellel üzeneteken belül, ahogy a kommentekben és posztokban is, így egy csoportos beszélgetésben gördülékenyebbé válik a kommunikáció.

Az új funkciók fokozatosan jelennek meg a napokban a felhasználók körében, addig is érdemes frissíteni a Messengert.

KAPCSOLÓDÓ CIKK