Hosszú Katinkával rajtolnak a Huawei telefonjai Magyarországon

A Huawei kampányarca, Hosszú Katinka. A fotó Huawei P10-zel készült.
Vágólapra másolva!
A Huawei Magyarországon is bemutatta P10, P10 Plus és P10 Lite okostelefonjait egy exkluzív rendezvényen, mindhárom készülék már áprilisban a hazai boltokba kerül, már az árakat is lehet tudni. Kiderült az is, hogy a Huawei P10 okostelefonból a zöld színű verzió is kapható lesz hazánkban. A márka kampányarca a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka lett.
Vágólapra másolva!

A Huawei P10 és P10 Plus okostelefonokat a barcelonai Mobil-világkongresszuson mutatta be a gyártó február végén. A már hazánkban is elérhető készülékek előlapi és dupla hátlapi kameráját is a legendás fényképezőgép-gyártó Leicával együttműködésben tervezte a Huawei, a 3D-s arcfelismerő funkcióval is ellátott telefonok kiváló minőségű fotók készítésére alkalmasak.

Színek, telefonok, dupla hátlapi kamerák - Huawei P10 Forrás: Huawei

A P10 itthon eddig fekete és ezüst színekben volt előrendelhető, azonban hamarosan kapható lesz az arany és kék, valamint „Greenery" fantázianevű zöld színt viselő változata is, amely a Huawei és a Pantone Intézet új együttműködésének terméke.

A Huawei kampányarca, Hosszú Katinka. A fotó Huawei P10-zel készült Forrás: Huawei

Hosszú Katinka azt Origónak azt mondta, azért vállalta, hogy a márka magyarországi kampányarca legyen, mert egyrészt nagyon tetszett neki és férjének/edzőjének, Shane Tusupnak, hogy a Huawei összeállt a Leicával, és minőségi kamerát tettek a telefonba, amivel szerinte tényleg elképesztő fotókat lehet csinálni. Emellett a Huawei filozófiája is közel áll hozzá, a „Make it possible" mottó, mivel ő is sokat dolgozott azért, hogy esélye legyen az olimpiai bajnoki címekre,

négyéves kora óta erről álmodott, és meg is tudta valósítani az álmát.

A P10-zel kapcsolatban azt mondta, már olyan helyzetekben és körülmények között is sokkal egyszerűbb fotózni vele, amelyekben korábban inkább elő sem vette volna a telefonját. Rengeteg képet töltenek fel a például a Facebook-oldalára is Tusuppal a követőknek, és időt nyernek vele, ha kevesebb képből kell kiválogatni azt, amelyet a közösségi médiában végül felhasználnak. De a felkészülésekben is segít az okostelefon, Katinka az Origónak például a rajtokat emelte ki, amelyet az edzője rendszeresen felvesz, és

a lassított felvételen könnyen tudják elemezni már rögtön a medence mellett, hogy mennyire sikerült jól, hol vannak a hibák, és min kell javítani.

Később picit szégyenlősen azt is bevallotta, hogy a szundi funkciót is szívesen használja, ha ugyanis az edzések miatt reggel ötkor kell kelnie, akkor inkább 4:40-re állítja az ébresztőt, mert az a 20 perc egyszerűen kell ahhoz, hogy rávegye magát arra, hogy kiszálljon az ágyból.

A Szász Százalékban már láthatták

Az Origo techvideó-sorozata már foglalkozott a két prémiumtelefonnal. Ha még nem látta a videót, akkor azt javasoljuk, ne maradjon le, feltétlenül pótolja, és kattintson ide:

Édes hármas a kínaiak idei sztárjaival

Megint lesz olcsó változat

A P10 család legolcsóbb tagját, a P10 Lite-ot ma mutatta be itthon hivatalosan a gyártó, a készülék mától már megvásárolható fekete, fehér, illetve arany színekben. A telefon 3000 mAh-s akkumulátorral és Huawei Quick Charge technológiával érkezett az üzletekbe, amely 30 százalékkal gyorsabb töltést biztosít, mint elődje.

A Quick Charge segítségével a felhasználók mindössze fél óra alatt 50 százalékos töltöttséget érhetnek el, normál használattal az akkumulátor üzemideje a két napot is elérheti.

A mindössze 7,2 mm vastag P10 Lite kijelzője 5.2 colos full HD, 1920 x 1080 felbontással. A telefont nyolcmagos HiSilicon Kirin 658 processzor működteti, Android 7 operációs rendszerrel és a Huawei saját fejlesztésű felhasználói felületével, az EMUI 5-tel fut, belső tárhelye 3 GB RAM, 32GB eMMC, valamint microSD kártyával is bővíthető.

Fekete, fehér, arany és kék változatban érkezik a P10 Lite Forrás: Huawei

A P10 Lite hátlapi kamerája 12 megapixeles, 1/2.8 inches szenzorral és 1.25µm szenzor pixelmérettel érkezik, így 20 százalékkal több fényt képes rögzíteni. Előlapi kameráját szelfiportré móddal is ellátta a gyártó, amely nem csupán az arcfelismerés funkciót kínálja felhasználóinak, de állíthatóak vele a háttér színei – azok telítettsége, kontrasztja és fényerőssége.

Mit, mikor, mennyiért, milyen színben

A Huawei P10 Lite értékesítése április 5-én indul, 99 990 Ft a javasolt bruttó fogyasztói ár, fekete, fehér, arany és kék színekben érhető majd el. A kiskereskedőknél és a szolgáltatóknál érdemes keresni.

A Huawei P10 értékesítése április 5-én indul, 199 990 Ft a javasolt bruttó fogyasztói ár, fekete, ezüst, arany, kék és zöld színekben lesz kapható. A kiskereskedőknél és a szolgáltatóknál szerezhetőek be.

A Huawei P10 Plus április közepén rajtol el, április 15-től elérhető a kiskereskedelemben, de lesz a Telekomnál is az ígéretek szerint. 259 990 Ft a javasolt bruttó fogyasztói ár, fekete és ezüst színekben lehet a miénk. Ellentétben az előző két telefonnal, ebből csak az egy SIM-kártyát támogató verzió lesz kapható.