Egy jó állapotú használt autó árába kerül a Dell monitora

Dell oled monitor
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem tudjuk, hogy Európában mikor kezdődhet meg a Dell csúcsmonitorának forgalmazása. De ha ideér, akkor sem lesz tele vele a boltok összes polca.
Vágólapra másolva!

A fogyasztók többsége eddig jobbára csak a Samsung okostelefonjaiban találkozhatott OLED típusú panellel. Ez abban különbözik a jelenleg széles körben használt TN és IPS panelektől, hogy nincs háttérvilágítása, azaz

maguk a pixelek bocsájtják ki a fényt.

Ugyan a telefonokban használt 4-6 hüvelykes OLED-ek panelek a nagy volumenű tömeggyártásnak köszönhetően már jó ideje megfizethetőek, ám a monitorokba és tévékbe szükséges nagy átlójú darabok egyelőre méregdrágák, csak most kezdtek el feltünedezni a luxuskategóriás televíziókban.

Dell OLED monitor Forrás: Origo

A Dell jóvoltából most piacra került az egyik első OLED paneles monitor, az UP3017Q jelzésű modellért 3500 dollárt – olyan 1,03 millió forintot – kér a vállalat az Egyesült Államokban. A 30 hüvelykes és 3840×2160 pixeles terméket elsősorban profi grafikusoknak tervezték, 100 százalékban képes megjeleníteni az Adobe RGB, 97,8 százalékban pedig a DCI-P3 színteret.

Az UP3017Q betekintései szögei 178 fokosak, a válaszideje 0,1 ms, a képfrissítési sebessége pedig 60 Hz. Játékra is kiváló megoldást jelenthet, függetlenül attól, hogy nem támogatja az NVIDIA G-Sync és AMD FreeSync adaptív képfrissítési technológiákat. További hasznos funkciója, hogy a beépített USB hubján keresztül mobileszközök akkujának töltésére is lehetőséget biztosít.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!