A Microsoft felfedezte a lapokra osztott ablakrendszert

Windows, frissítés, ablak, tab, lap
Vágólapra másolva!
Ugyan a Windows 10 alkotói frissítés formájában csak ezen a héten szállította le a legújabb Windowst, de máris szállingóznak az információk a rendszer következő nagy frissítésének lehetséges újdonságairól.
Vágólapra másolva!

A Windows 10 egyelőre csak „Redstone 3" kódnéven ismert következő frissítése még idén elérhetővé válhat. A vállalatnál dolgozó informátoraira hivatkozva a Windows Central azt írja, hogy a Microsoftnál már tesztelés alatt áll egy újdonság, amelynek köszönhetően bármely windowsos alkalmazás képessé válhat a böngészőkben megszokott, füles felület használatára.

Forrás: Windows Central

Ez például a beépített fájlkezelő programnál lehetne rendkívül előnyös, jelenleg ugyanis minimum kettő, de akár több különálló Intéző-ablakot is meg kell nyitniuk a felhasználóknak, ha szeretnék gyorsan és kényelmesen külön mappákba szétszortírozni a korábban egy helyre beömlesztett állományaikat.

További érdekesség, hogy a füles felület akár a fájlok mentésére és megnyitására kitalált párbeszédablakba is bekerülhet, ez jelentősen megkönnyíthetné a gyakran használt mappák elérését.

Az újdonság értékéből persze semmit nem von le a tény, hogy az OSX rendszert használók már évek óta használják ezt a funkciót.

Az Apple-gépek tulajdonosai egy ideje már használják a tabokat Forrás: Origo

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!