Küzdenek a drónos csempészet ellen a brit börtönök

2017.04.18. 13:52

A bűnözők is gyorsan felfigyeltek a fogyasztóknak szánt olcsó quadrocopterekben rejlő lehetőségekre, például csempészárukat próbálnak bejuttatni az eszközökkel a börtönökbe.

Az Egyesült Királyságban már annyira elharapódzott a probléma, hogy az Igazságügyi Minisztérium kénytelen volt létrehozni egy különleges munkacsoportot, ezzel formálisan is felvéve a harcot a drónos csempészettel.

Cigit, telefont és drogot szállítanak a börtönökbe a drónokForrás: MTI/Trebitsch Péter

A frissen alakult munkacsoport célja az információszerzés és információcsere. A tagjai egyrészt folyamatosan vizsgálják majd a drónos csempészek módszereit, ezek ismeretében pedig megpróbálnak védelmi stratégiákat kidolgozni ellenük. Ezen felül biztosítják, hogy az Egyesült Királyság börtöneinek illetékesei naprakész tudással rendelkezzenek a témában.

Az Egyesült Királyságban

a mai napig öt személyt ítéltek el a börtönökbe való drónos árucsempészet miatt, az első ítélet tavaly júliusban született.

A legutóbb március végén egy duó kapott letöltendő börtönbüntetést, a férfiak 48 ezer font (olyan 17,8 millió forint) értékben próbáltak mobilokat és drogokat börtönökbe juttatni. Az egyikük 6 év és 6 hónap, a társa pedig 4 év és 4 hónap börtönbüntetést kapott.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!